ΚΟΣΜΟΣ

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ

Βαριά αμαρτία και πνευματικό έγκλημα, που προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα  εκατομμυρίων ορθόδοξων Βούλγαρων χαρακτηρίζει η Βουλγαρική εκκλησία την  κλοπή ενός τμήματος των λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Τα λείψανα είχαν βρεθεί πριν από 2 χρόνια σε ανασκαφές στην αρχαία Απολλωνία Πόντικας στην ακτή του Εύξεινου Πόντου. Η κλοπή έγινε κατά τη διάρκεια της εσπερινής λειτουργίας, στις 2 Απριλίου, από τον καθεδρικό ναό «Άγιος Δημήτριος» της όλης, όπου τα λείψανα είχαν εκτεθεί για προσκύνημα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η είδηση κυριάρχησε στα βουλγαρικά ΜΜΕ, μετά την ανακοίνωση από το μητροπολίτη της πόλης Σλίβεν Ιωαννήκιο για την κλοπή. Σε δηλώσεις του στο βουλγαρικό Τύπο, ο μητροπολίτης Ιωαννήκιος κάλεσε τον άγνωστο δράστη να επιστρέψει το ιερό κειμήλιο και να προσευχηθεί ώστε να μπορέσει να ελπίζει σε ελάφρυνση των αναπόφευκτων συνεπειών της ιερόσυλης πράξης του, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η κλοπή ανακοινώθηκε τώρα, επειδή οι ιερωμένοι της Σλίβεν απηύθυναν θερμές προσευχές, να αποκτήσει συνείδηση ο δράστης του πόσο βαριά και αμαρτωλή είναι η πράξη του ώστε να επιστρέψει τα λείψανα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι BTV ο ιερέας Ευγκένιος Γιαννάκιεφ, ο οποίος είχε ανακαλύψει την έλλειψη του ενός στοιχείου των έξι συνολικά λειψάνων, τα οποία Βούλγαροι αρχαιολόγοι βρήκαν το καλοκαίρι του 2010.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.