ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Νέα κόντρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ξέσπασε χθες, μετά τη δήλωση Ραγκούση ότι δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία επί της ρύθμισης Γιαννίτση για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Για εκτροχιασμό των οικονομικών του κόμματος όταν ήταν γραμματέας τον κατηγορεί η Ιπποκράτους.

Ένας νέος «εμφύλιος» ξέσπασε χθες στο ΠΑΣΟΚ, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του Αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραστεί στην ψηφοφορία επί της τροπολογίας Γιαννίτση για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Η δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιπποκράτους, που ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγόρησε για εκτροχιασμό των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο που ήταν γραμματέας του, αλλά και την δική του ανταπάντηση ότι δεν είχε την παραμικρή αρμοδιότητα για τα οικονομικά του κόμματος.

Μετά την απουσία του από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη για τα ταξί, ο Γιάννης Ραγκούσης αποκάλυψε χθες ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει ούτε σήμερα στην ψήφιση της ρύθμισης Γιαννίτση. Την χαρακτήρισε μάλιστα «αποσπασματική», ενώ μίλησε για «αυτοκτονική διάθεση του πολιτικού συστήματος», δεδομένου του ότι προτιμάται να έρθει μόνη της μία τροπολογία που θα λύσει το ταμειακό πρόσκαιρο πρόβλημα των κομμάτων και όχι συνολικά όλες οι ρυθμίσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στην ολότητά του, επικαλούμενος και σχετικό προσχέδιο νόμου που είναι έτοιμο από τον Μάιο του 2011, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Και ενώ η δήλωση Ραγκούση, άφησε σχεδόν αδιάφορο τον νυν υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, με συνεργάτες του τελευταίου να διαμηνύουν πως ο καθένας είναι ελευθερος να ψηφίσει ή να μην ψηφίσει μία ρύθμιση, δεν συνέβη το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ. Πηγές της Ιπποκράτους «θύμιζαν» εχθές ότι «ο κ.Ραγκούσης ήταν γραμματέας του κόμματος την περίοδο που αυτό εκτροχιάστηκε οικονομικά», επιβεβαιώνοντας τις φημολογίες περί δυσαρέσκειας του Ευ.Βενιζέλου. Δεν σταματούσαν όμως εκεί. Κάνοντας λόγο για «ωραία λόγια» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ.Ραγκούσης δεν κάνει τίποτα άλλο από το να «χαϊδεύει τα αυτιά» των πολιτών, αναρωτιόνταν ποιες είναι οι προτάσεις του επί της ουσίας. «Πώς θα πάνε τα κόμματα στις εκλογές; Με αδιαφανείς πόρους;», αναρωτιόνταν.

Μαθαίνοντας την αντίδραση της Ιπποκράτους, συνεργάτες του Γιάννη Ραγκούση, σήκωναν το γάντι. «Είναι γνωστό ότι κατά την περίοδο δικής του θητείας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία απολύτως αρμοδιότητα, καμία ανάμειξη στη διαχείριση των οικονομικών του κινήματος, ούτε καν λάμβανε γνώση των εσόδων και εξόδων του», έλεγαν, χαρακτηρίζοντας «ανυπόστατη» την κατηγορία εις βάρος του για εκτροχιασμό των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ τη διετία 2007-2009. «Δεν τον αφορά έτσι κι αλλιώς στο παραμικρό», έλεγαν.

Το θέμα πάντως αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή. Αντικείμενο βεβαίως είναι η προεκλογική στρατηγική του κόμματος, δεδομένου ότι ο κ.Ραγκούσης δεν μετέχει στην 'ηγετική ομάδα' της Ιπποκράτους και ως εκ τούτου δεν έχει καταθέσει τη δική του άποψη για την προεκλογική εκστρατεία. Ανεπισήμως όμως, δεν μπορεί να μην συζητήσουν επί του φλέγοντος θέματος...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ | Matrix 24 09/04/2012

    […] ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Tweet(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.