MEDIA

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ

Ατομικές συμβάσεις, αναταραχή στο Μέγκα, χειρουργείται ο χτυπημένος από ένστολο φωτορεπόρτερ, απολύσεις, μονές βάρδιες στα κανάλια, ανακοινώσεις συλλόγων. Τίποτα καλό ρε παιδιά;

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

*Και σήμερα απεργία οι τεχνικοί στην τηλεόραση. Η μια βάρδια στα κανάλια, που αλλά ήδη την έχουν επιβάλλει και άλλα την δρομολογούν κρέμεται δαμόκλειος σπάθη πάνω απ τα κεφάλια των εργαζομένων.

*Στο Μέγκα τώρα, οι ατομικές συμβάσεις θέλουν να μην ισχύει καμιά προϋπηρεσία, κατάργηση των δώρων εορτών, να μην πληρώνεται η εργασία τα  Σαββατοκύριακα και να κοπούν μέρες κανονικής άδειας.

*Καλά λέμε, πως στο τέλος θα τους πληρώνουμε και κάτι γιατί μας προσφέρουν την χαρά της εργασίας! Άλλωστε όπως έγραφε και η πινακίδα στο Αουσβιτς: «Η εργασία απελευθερώνει».

* Εκατόν τριάντα εργαζόμενοι στο Μέγκα, έχουν υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας με το οποίο ενημερώνουν την ιδιοκτησία πως δεν θα δεχθούν να υπογράψουν τέτοιες συμβάσεις ανάμεσα τους ο Μανώλης Καψής και η Όλγα Τρέμη. Στο Κουτί της Πανδώρας, σημειώνεται πως «αρνήθηκαν να υπογράψουν, παρόλο που εκλήθησαν, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Παύλος Τσίμας».

*Από το Μέγκα απολύθηκε ο Χρηστός Τεχεράνης, ύστερα από πολλά πολλά χρόνια εργασίας. Η βαθιά φωνή που ήταν σήμα κατατεθέν του σταθμου.

*Ευτυχώς ο άνθρωπος πήρε την αποζημίωση, διότι στις μέρες μας δεν ισχύουν τα αυτονόητα. Πως δηλαδή άμα σε απολύουν σε αποζημιώνουν κιόλας.

*Με δικό της κείμενο στο μπλογκ της, η Ελεονόρα Μελέτη μοιράστηκε τις σκέψεις της για την μετακίνηση της στη μεσημεριανή ζώνη του σταθμού, απέναντι από την Ελένη Μενεγάκη. Δεν έχει τίποτα να χωρίσει να μαζί της, δεν δίνει εξετάσεις η κ. Μενεγακη, διευκρίνισε, ενώ μίλησε για συναγωνισμό και συναδελφικότητα σε δύσκολες εποχές.

*Συγκρατημένη και με άποψη, η συχνά παθιασμένη και εκρηκτική Ελεονόρα.

*Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ με ανακοίνωση της δήλωσε την απέχθεια και τον αποτροπιασμό της απέναντι «στις δυνάμεις καταστολής, στους εντολοδόχους τους και στις φασιστικές τους δολοφονικές μεθόδους καταστολής της Λαϊκής οργής. Στα πλαίσια αυτών των μεθόδων εντάσσεται και η χθεσινοβραδινή δολοφονική απόπειρα εναντίον του συνάδελφου μας Προέδρου των Φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου και η κακοποίηση άλλων επτά συντακτών, που εργάζονταν για την κάλυψη της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος».

*Τονίζεται στην ανακοίνωση πως η επίθεση εκδηλώθηκε την ώρα που τα επεισόδια είχαν λήξει και οι δημοσιογράφοι αποχωρούσαν. Με πισώπλατο διπλό χτύπημα με γκλοπ από ένστολο, την πρώτη φορά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τη δεύτερη φορά με την λαβή, προκαλώντας κάταγμα–εμπίεσμα του κρανίου του  Μάριου Λώλου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο, όπου χειρουργείται εκτάκτως σήμερα.

*Η ανακοίνωση μιλάει για στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των εργαζόμενων στα ΜΜΕ που έρχονται σε συνέχεια των επιθέσεων που έγιναν τον τελευταίο καιρό στους Μανώλη Κυπραίο, Τατιάνα Μπόλαρη, τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη, στους Ρ. Μανιού, Απόστολο Σκουμπούρη, Γιώργο Αλιφέρη, Άγγελου Τάτση, Νίκου Κίτσα, στον Γενικό Γραμματέα της ΕΤΙΤΑ, και άλλων εργαζόμενων.

*Χωρίς λόγια, χωρίς σχόλια, χωρίς έλεος…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.