ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

«Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΙΜΙΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

Μανδύα δημοκρατικότητας επεχείρησε να φορέσει στη Χρυσή Αυγή ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην ΕΤ1, ανέφερε ότι η οργάνωση θα κινηθεί στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αν και δεν έκρυψε ότι οι πολιτικές του πεποιθήσεις εδράζονται στην αθηναϊκή δημοκρατία, την Πολιτεία του Πλάτωνος και την πεφωτισμένη δεσποτεία του Βυζαντίου.  Παράλληλα, επεχείρησε να αποτινάξει από πάνω του το χαρακτηρισμό «νεοναζιστής», δηλώνοντας ότι καταγγέλλει τα εγκλήματα πολέμου της Γερμανίας «αν και δεν θεωρεί ότι ο Στάλιν ήταν ο καλός και ο Χίτλερ ο κακός του Β’ Παγκ. Πολέμου». Οι έλληνες εθνικιστές πολέμησαν το γερμανικό εθνικισμό, ανέφερε.

Ακόμη και όταν του επιδείχθηκε κείμενο του περιοδικού της οργάνωσης με αφιέρωμα στο Ρούντολφ Ες, ο κ. Μιχαλολιάκος στην αρχή το αρνήθηκε ως πλαστό, στη συνέχεια όμως αναγνώρισε την ύπαρξή του σημειώνοντας ότι πρόκειται περί δημοσιεύματος του 1987 και καταγγέλλοντας τους δημοσιογράφους ότι δεν ζητούν εξηγήσεις και από άλλους πολιτικούς για το παρελθόν τους.

Ο κ. Μιχαλολιάκος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στο κόμμα της «4ης Αυγούστου» υπό τον Κων. Πλεύρη και σημείωσε ότι ο ίδιος στέκεται «ευμενώς κριτικά» έναντι της Δικτατορίας των συνταγματαρχών. Μάλιστα, επεσήμανε πως με τη λήξη της 7ετίας, «ήρθε η «λεγόμενη» Δημοκρατία , τα «αγαθά» της οποίας σήμερα απολαμβάνουμε με τη χρεοκοπία, τα 2 εκατ. λαθρομεταναστών, τα σκάνδαλα των πολιτικών» και προσέθεσε ότι «δεν ήταν επανάσταση, αλλά από πλευράς εντιμότητας και λειτουργίας του κράτους ήταν καλύτερη περίοδος».

Με ιδιαίτερα σκληρό αντιαριστερό λόγο, ο κ.Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε το σύνολο των παρανόμων μεταναστών ως «λαθρομετανάστες και εισβολείς», αρνήθηκε ότι τα μέλη του κόμματός του προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες («πολλές περισσότερες φορές έχουμε δεχθεί επίθεση από λαθρομετανάστες», είπε) ενώ σχολιάζοντας την επίθεση εναντίον του Π. Ευθυμίου χαρακτήρισε ως «υγιή τον χλευασμό των πολιτικών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.