ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, συνεντεύξεις Τύπου, περιοδείες, αλλά και ανοιχτές συγκεντρώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, μπαίνει το ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία των εκλογών. Το Σάββατο η ανακοίνωση του κυβερνητικού του προγράμματος, την Κυριακή η πρώτη κεντρική ομιλία στη Θεσσαλονίκη.

Στη διεξαγωγή ανοιχτών προεκλογικών συγκεντρώσεων προσανατολίζεται τώρα το ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προχωρά σε κεντρική ομιλία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Κυριακής, πιθανόν δε και σε μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 4 Μαΐου, σε μία προσπάθεια να στείλει το μήνυμα της πρωτιάς το βράδυ των εκλογών.

Εντωμεταξύ, σήμερα παρουσιάζει τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ενώ συνεχίζει την τακτική των «παρεμβάσεων», ανακοινώνοντας το μεσημέρι τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική της χώρας. Συνεχίζει δε, τις διακαναλικές συνεντεύξεις Τύπου σε περιφερειακά ΜΜΕ ανά την Ελλάδα, καθώς και τις περιοδείες του στην περιφέρεια. Ειδικότερα, την Παρασκευή θα βρεθεί σε Τρίπολη και Πάτρα, ενώ το Σάββατο, αφού παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση στην Αθήνα, ταξιδεύει για την Θράκη. Την Κυριακή θα βρεθεί στην Λάρισα και αμέσως μετά, το βράδυ θα μιλήσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, προγραμματίζεται σειρά συνεντεύξεων, με τον τόνο να έχει δώσει ήδη από χθες μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Εκεί, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, τόσο για τις εξαγγελίες του στο Ζάππειο ΙΙΙ, για τις οποίες δήλωσε και ʽβαθιά πικραμένοςʼ, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ενήμερος για την ακριβή κατάσταση της χώρας, όσο και για την στρατηγική του να ζητά αυτοδυναμία. «Δεν μπορεί να τα βγάλει κανείς πέρα μόνος του», είπε, τασσόμενος εμφανώς υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας την επομένη των εκλογών, με τον ίδιο εντολοδόχο πρωθυπουργό, προκειμένου να πετύχει την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή ει δυνατόν όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων στην κυβέρνηση. «Δεν κυβερνιέται ο τόπος χωρίς συνεργασίες και πανστρατιές», είπε, ενώ την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται να αρχίσει να θέτει επί τάπητος και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Όσο για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, υποστήριξε πως θα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι, μαζί με το πρόγραμμα που θα πρέπει να συμφωνηθεί, ενώ δήλωσε πως ναι μεν τον ενδιαφέρει η πρωθυπουργία εφόσον τον τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους τα άλλα κόμματα, αλλά δεν το θέτει ως προαπαιτούμενο, όπως κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Βενιζέλος πάντως επιτέθηκε και στις δυνάμεις της ακροδεξιάς, αλλά και στην Αριστερά, στηλιτεύοντας για άλλη μια φορά την εναλλακτική των επαναληπτικών εκλογών, που υποστήριξε εσχάτως και ο Φώτης Κουβέλης.

Αναφερόμενος στο πρώτο μνημόνιο, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε πως ήταν μεγάλο λάθος το ότι «ξεκινήσαμε με την αντίληψη ότι το ελληνικό χρέος ήταν βιώσιμο χωρίς κούρεμα», ενώ υπενθύμισε την πρότασή του για ψήφιση με 180 βουλευτές, που θα έθετε προ των ευθυνών της τη ΝΔ. Επανέλαβε δε τον αιφνιδιασμό του από την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, αποδίδοντας ούτε λίγο ούτε πολύ την είσοδό του στο νοσοκομείο λίγο αργότερα στην πίεση που είχε ανθρωπίνως δεχθεί. Αναφέρθηκε πάντως και στο ιδιαιτέρως αρνητικό κλίμα, όχι μόνο για τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και για τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και την χώρα συνολικά που είχαν συναντήσει στο ταξίδι τους στις Κάννες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.