ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίθηκαν στον τελικό του Βουκουρεστίου (9/5) όπου και θα κριθεί το τρόπαιο του Europa League.

Έπειτα από πέντε χρόνια η ιστορία επαναλαμβάνεται (αλλά με διαφορετικές ομάδες). Όπως και την σεζόν 2006/2007 έτσι κι εφέτος ο τελικός του Europa League είναι 100% ισπανική υπόθεση. Τότε, Εσπανιόλ και Σεβίλη τέθηκαν αντιμέτωπες σε έναν τελικό που έφτασε μέχρι τα πέναλτι (2-2 έληξε ο τελικός) με την ομάδα της Ανδαλουσίας να σηκώνει το πολυπόθητο τρόπαιο, ενώ τώρα είναι η σειρά των Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο να κοντραριστούν σε έναν ακόμη ισπανικό εμφύλιο.

Βάσκοι έτοιμοι για όλα

Μετά από 35 ολόκληρα χρόνια η ομάδα του Μπιλμπάο καταφέρνει να φτάσει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το 1977 οι Βάσκοι έχασαν το τρόπαιο του κυπέλλου UEFA από τη Γιουβέντους, έπειτα από τις διπλές συναντήσεις που διεξήχθησαν.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής πορείας της Μπιλμπάο στο Europa League ήταν ο Φερνάντο Γιορέντε. Με γκολ στο 88’ και αφού από δικές του ασίστ «έφτιαξε» τους Σουσαέτα και Μουνιαΐν, οδήγησε τους Βάσκους στο 3-1 επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Κάπως έτσι η ομάδα του Μπιέλσα ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου ματς και φιλοδοξεί κόντρα στην Ατλέτικο στο Βουκουρέστι να κατακτήσει την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας της.

Οι συνθέσεις:

Α. Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε, Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Άντερ Ερέρα (90’+4’ Πέρες), Χάβι Μαρτίνεθ, Γιορέντε (90’ Τοκέρο), Σουσαέτα, Μουνιαΐν (89’ Εκίθα), Ιμπάι Γκόμες. 

Σ. Λισαβόνας: Ρουΐ Πατρίσιο, Πόλγκα, Ζοάο Περέιρα, Ινσούα, Ξαντάο, Σάαρς, Καπέλ, Φερνάντες (46’ Καρίτσο), Περεϊρίνια (63’ Γιεφρέν), Αντρέ Μάρτινς (83’ Καρίγιο), Φολκσβίνγκεν.

Η γνώριμη Ατλέτικο

Δύο μόλις χρόνια περίμεναν οι «ροχιμπλάνκος» για να βρεθούν σε ευρωπαϊκό τελικό. Στην Αρένα του Αμβούργου, η Ατλέτικο με δύο γκολ του Ντιέγκο Φορλάν (το δεύτερο στο 116' της παράτασης) είχαν επικρατήσει 2-1 της Φούλαμ και πανηγύρισαν την κατάκτηση του Europa League.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε στο Μεστάγια 1-0 της Βαλένθια και σε συνάρτηση με το υπέρ της 4-2 του Βιθέντε Καλντερόν από τον πρώτο αγώνα, προκρίθηκε για μια ακόμη φορά σε τελικό Europa League τα τελευταία τρία χρόνια, κάνοντάς το με ένα όμορφο γκολ του Αντριάν Λόπεθ στο 60’.

Οι συνθέσεις:

Βαλένθια: Ντιέγκο Άλβες, Ραμί, Μπαραγκάν, Άλμπα, Ρικάρντο Κόστα, Αλμπέλδα, Φενγκούι, Κανάλες (58’ Ματιέ), Παρέχο (68’ Κόστα), Ζόνας (57’ Αντούριθ), Σολδάδο 

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Γκοντίν, Λουίς, Μιράντα, Σουάρες (46’ Γκάμπι), Τιάγκο, Τουράν (74’ Σάλβιο), Φαλκάο, Χουανφράν, Ντιέγκο (84’ Κόκε).

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.