ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Έντονο φαίνεται ότι είναι το ενδιαφέρον ισραηλινών επενδυτών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία των ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων.

 

Όπως δήλωσε ο Κώστας Μητρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ακινήτων του Δημοσίου, από το Τέλ Αβίβ όπου βρίσκεται,  τουλάχιστον τρεις ισραηλινές εταιρείες εξέφρασαν το ενδιαφέρων τους για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα είπε σε δημοσιογράφους, ήδη ένας ισραηλινός επενδυτικός όμιλος εκδήλωσε ενδιαφέρον συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη ΔΕΠΑ, ενώ ακόμη  δύο ισραηλινές εταιρείες ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του Ελληνικού, για ένα κατασκευαστικό έργο ύψους 5,5 δισ. δολαρίων.

Παρόμοιες πληροφορίες επικαλείται και η αγγλόφωνη ιστοσελίδα της εφημερίδας  "Γεντιότ Αχρονότ".

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα επισημαίνεται ότι ισραηλινοί επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν ζητήσει λεπτομερή πληροφόρηση για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των εταιριών ύδρευσης και αποχέτευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν το τρέχον τρίμηνο.

Μάλιστα όπως αναφέρει η «Γεντιότ Αχρονότ»  η πώληση μεριδίων του ΟΠΑΠ και των ΕΛΠΕ, θα αποτελούσε σημαντικό βήμα για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας,  ενώ σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, προς ιδιωτικοποίηση προσφέρονται επίσης 12 λιμάνια, 34 αεροδρόμια και διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα περιλαμβανομένου αυτοκινητοδρόμου μήκους 650 χιλιομέτρων, ο οποίος συνδέει λιμάνι της δυτικής Ελλάδας με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.