ΚΟΣΜΟΣ

«ΝΑΥΑΓΗΣΕ» ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΙΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Τα σχέδια για τη συμμετοχή της τριήρους «Ολυμπιάς» στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου χτύπησαν στο σκόπελο της βρετανικής γραφειοκρατίας και ναυάγησαν στα ρηχά νερά του Τάμεση.

Οι Βρετανοί διοργανωτές επικαλέστηκαν λόγους ασφαλείας, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τα πλήθη που θα συγκεντρώνονταν στις όχθες του ποταμού που διασχίζει τη βρετανική πρωτεύουσα, προκειμένου να δουν το πλοίο να περνά.

Η συμμετοχή της τριήρους στην τελετή θα ήταν και η μοναδική ελληνική «πινελιά» στους Αγώνες του Λονδίνου. Εκτός από πλήγμα στο... εθνικό πρεστίζ, η ανατροπή των σχεδίων προκάλεσε και μία μίνι οικονομική κρίση, καθώς το ύψος των επισκευών, προκειμένου να γίνει αξιόπλοη η «Ολυμπιάς», που εκτιμάται στις 300.000 ευρώ, θα καλύπτονταν εξολοκλήρου από χορηγούς.

Το Πολεμικό Ναυτικό γνωστοποίησε ότι ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, έδωσε εντολή στον ακόλουθο Άμυνας της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, να συναντηθεί με τον επικεφαλής της διοργάνωσης των εκδηλώσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, προκειμένου να ενημερωθεί επισήμως για τους λόγους που οδήγησαν στη ματαίωση του δρώμενου. Παράλληλα, έδωσε εντολή να διερευνηθεί η δυνατότητα επανεξέτασης του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.