ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ

Προσκλητήριο στους ψηφοφόρους να επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι οδυνηρές θυσίες που έχουν κάνει να μην πάνε χαμένες, απηύθυνε ο Χρήστος Παπουτσής.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο τέως υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών τάχθηκε υπέρ της αυτοκριτικής αλλά όχι της «ισοπέδωσης» και υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου, παρά τα λάθη που παραδέχτηκε ότι έγιναν. «Ανεχθήκαμε κάποιους να κάνουν την κρίση ευκαιρία για την επέλαση νεοφιλελευθέρων επιλογών. Και όταν εγώ αντιδρούσα, κάποιοι ζητούσαν τη διαγραφή μου», είπε. Πρόσθεσε ότι «υπήρξαν λαθεμένες επιλογές προσώπων σε κρίσιμες θέσεις, λαθεμένες προτεραιότητες στην υλοποίηση της πολιτικής, μεγάλες καθυστερήσεις σε κρίσιμους τομείς», αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «οφείλουμε όμως, να αναγνωρίσουμε πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έδωσε μια ασύλληπτη μάχη για την Ελλάδα στην Ευρώπη με μεγάλο πολιτικό και προσωπικό κόστος του πρωθυπουργού και όλων μας».

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα συμμετείχε σε μία κυβέρνηση Σαμαρά, τόνισε ότι «αγώνας που δίνουμε είναι για να μην τεθεί καν αυτό το ερώτημα».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, σημείωσε πως «θα ήταν τραγικό για τη χώρα εάν μπούμε ξανά σε διαδικασίες εκλογών» και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στις 7 Μαΐου κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», αλλά μία κυβέρνηση με προγραμματική συμφωνία. «Αυτό σημαίνει 5-10 άξονες συγκεκριμένοι, με τους οποίους μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα», διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.