ΚΟΣΜΟΣ

ΡΩΜΗ: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Μια οικογένεια στο δρόμο για το σπίτι μέσω Κολοσσαίου μετά από τη τελετή της Ανάστασης στον Άγιο Πέτρο.

Η βαθιά επιρροή της θρησκευτικής  παράδοσης της καθολικής εκκλησίας και του τελετουργικού της ιταλικής κουλτούρας αντανακλώνται σε γιορτές όπως το Πάσχα. Χιλιάδες κάτοικοι  της Ιταλικής πρωτεύουσας σπεύδουν το βράδυ της Ανάστασης στο Βατικανό να ενώσουν τις προσευχές τους με εκείνη του Πάπα. Κατόπιν επιστρέφουν σπίτι για ενώσουν την όρεξή τους με τα εδέσματα του Πασχαλινού τραπεζιού. Η Κυριακή του Πάσχα (Domenica di Pasqua) είναι μια τεράστια γιορτή, με χορό, τραγούδι, πυροτεχνήματα και φαγητό. Στο Αναστάσιμο δείπνο κεντρικό ρόλο παίζει το πιάτο Agnellino, ψητό αρνάκι, δηλαδή, που είναι δημοφιλές όσο και στο ορθόδοξο Πάσχα. Αντί μαγειρίτσας, ωστόσο, προτιμούν το Brodetto Pasquale, μια σούπα με βάση τα αυγά και τα χορταρικά. Η πανδαισία από εκλεκτούς μεζέδες συμπληρώνεται  από διάφορα είδη ψωμιού, τόσο γλυκά σαν τα Pannetone όσο και αλμυρά σαν τα Colomba που έχουν σχήμα περιστεριού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.