ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ ΑΠΟ ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΓΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ»

Αυτοκτόνησε σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας, όπως προκύπτει από το σημείωμα που άφησε πίσω του, ένας 45χρονος δάσκαλος στη Σταυρούπολη. 

Η είδηση της πράξης του 45χρονου  προκαλεί σοκ. Πρόκειται για ένα δάσκαλο, ο οποίος υπηρετούσε στην Αθήνα και βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πασχα. Σύμφωνα με το xanthipress.gr, ο αυτόχειρας απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου σε αποθήκη της πατρικής κατοικίας του στη Σταυρούπολη.

Άφησε πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι διαμαρτύρεται για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το σημείωμα είναι επί της ουσίας ένα μανιφέστο ενάντια στην μνημόνιο και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.

Είναι η δεύτερη αυτοκτονία Έλληνα που έχει χαρακτήρα πολιτικής διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη χώρα και την οικονομική κρίση και σημειώνεται 2 εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με την ίδια ειδησεογραφική ιστοσελίδα, επρόκειτο για εξαιρετικό χαρακτήρα ανθρώπου, απόλυτα πολιτικοποιημένο και συνδικαλιστή στο χώρο της Αριστεράς, η πράξη του οποίου αντανακλά την πρόθεσή του να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα στη χώρα και την Ευρώπη με το θάνατό του.

Η κηδεία του γίνεται στις 4 το απόγευμα της Κυριακής στη Σταυρούπολη.

 

Με πληροφορίες από xanthipress.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.