ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΙΣΡΑΗΛ- ΚΥΠΡΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Το Ισραήλ και η Κύπρος συζητούν τη δημιουργία περιφερειακής δύναμης έρευνας και διάσωσης που να περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, επιβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή.

Η υπουργός, που διεξάγει συνομιλίες με τον ομόλογό της του Ισραήλ Αβινγκτορ Λίμπερμαν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, ανέφερε ότι θα συζητηθούν όλες οι πτυχές της Ισραηλινής πρότασης.

Σχολιάζοντας πληροφορίες ισραηλινών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ότι η δημιουργία περιφερειακής δύναμης θα αποτελεί ουσιαστικά άξονα κατά της Τουρκίας, η κ. Μαρκουλή τόνισε ότι οι συμφωνίες αυτού του τύπου λειτουργούν αποτρεπτικά για κάθε επιθετική προσπάθεια.

Στόχος των συνομιλιών που διεξάγονται στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών είναι επίσης η συνομολόγηση περαιτέρω συμφωνιών για κοινή ανάπτυξη και εκμετάλλευση αποθεμάτων υδρογονανθράκων στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου και Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. H Ελλαδα πρεπει να μην πεση στην παγιδα οσων της ταζουν πλουτο απο την αξιοποιηση των πλουτοπαραγωγικων της πηγων και κυριως απο εξορυξη πετρελαιων και φυσικου αεριου..Ο πλουτος της χωρας μας θα προελθη απο  την  ενισχυση του τουρισμου και της ιχθυοκαλλιεργειας. Αν κανουμε το λαθος και παραδωσουμε την χωρα μας στις πολυεθνικες πετρελαιου ,και συμβη[ που σιγουρα θα συμβη]ενα ατυχημα σαν αυτο που συνεβη στο ΜΕΞΙΚΟ,η καταστροφη θα ειναι ολικη, για τον τουρισμο και για τις ιχθυοκαλλιεργειες.Ο Τυπος και ολα τα ΜΜΕ,γενικα πρεπει να αποτρεψουν μια τετοια εξελιξη, με την συνεχη ενημερωση του Λαου.  Ανδρεας  Χ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.