ΕΛΛΑΔΑ

«ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ» ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σειρά μέτρων ενάντια στην παράνομη μετανάστευση αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας εξήγγειλαν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ανακοίνωσαν ότι μέσα στον Απρίλη θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης. 

Οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Υγείας χαρακτήρισαν το μεταναστευτικό πρόβλημα «υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενάντια σε κάθε είδους λαϊκισμό».

Μεταξύ άλλων, θεσπίζεται πιστοποιητικό υγείας για τους μετανάστες που εισέρχονται νομίμως ή μη στη χώρα μας. Λαθρομετανάστες που διαπιστώνεται ότι πάσχουν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα, όπως SARS, χολέρα, διφθερίτιδα, πανώλη, σύφιλη, λέπρα κλπ, θα μπαίνουν σε καραντίνα προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τη σχετική υγειονομική διάταξη, καθιερώνεται υποχρεωτικός έλεγχος όλων των μεταναστών, των αιτούντων άσυλο ή visa για είσοδο, καθώς και των μεταναστών που επιθυμούν να παραμείνουν μόνιμα στην ελληνική επικράτεια. Την εποπτεία θα έχει το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο θα εκδίδει και το ειδικό πιστοποιητικό υγείας.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, άλλοι με άδεια, οι περισσότεροι χωρίς άδεια, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στο επίπεδο της υγείας και στο επίπεδο της ασφάλειας, τόνισαν οι δύο υπουργοί και χαρακτηριστικά είπαν ότι έχουν αυξηθεί 1000% τα κρούσματα AIDS ενώ έχουν καταγραφεί 620 οίκοι ανοχής χωρίς άδεια, και μόνο επτά με άδεια.

Ανακοίνωσαν δε ότι προχωρούν άμεσα υγειονομικοί έλεγχοι σε όλο το μεταναστευτικό πληθυσμό, ενώ θα σφραγίζονται αμέσως, τα σπίτια στα οποία διαμένουν παράνομα και μαζικά μετανάστες και οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν ποινικές ευθύνες.

Αναφορικά με τα κέντρα κράτησης αλλοδαπών, για τα οποία αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα σχετική τροπολογία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σε αυτά δεν θα υπάρχουν μετανάστες που νοσούν, αλλά μόνο άτομα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών διοικητικής απέλασης. Ο υπουργός έδειξε κατανόηση για τους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών, τόνισε όμως ότι το ζήτημα είναι εθνικό και οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ανάλογο χαρακτήρα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.