ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΣΑΜΑΡΑ

Πρόσκληση προς τον Αντώνη Σαμαρά για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις απηύθυνε ξανά στην ομιλία του στα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει αυτό το ενδεχόμενο, όπως ο διάολος το λιβάνι.

Σε ότι αφορά το δίλημμα αυτών των εκλογών, ο κύριος Βενιζέλος είπε ότι: «Από τη μια μεριά έχουμε την εγωιστική αντίληψη Σαμαρά για αυτοδυναμία, και τις δυνάμεις της Αριστεράς που δεν αφήνουν περιθώριο συνεργασίας ούτε μεταξύ τους, ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με κανέναν.»

Αναφερόμενος και πάλι στον Φώτη Κουβέλη και στα όσα είπε για επανάληψη των εκλογών ο κύριος Βενιζέλος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Πόσες φορές θα κάνουμε εκλογές; Που πηγαίνει ο τόπος; Τι σημαίνει αυτό για την οικονομία, για την ανάπτυξη;»

Σε ότι αφορά τις εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε: «Και τον ρωτάμε γιατί έφυγες από τον διάλογο για το εθνικό φορολογικό σύστημα; Γιατί δεν ήρθες να συμφωνήσουμε σε ένα εθνικά αποδεκτό σταθερό φορολογικό σύστημα το ίδιο για δέκα χρόνια ώστε να υπάρχει ασφάλεια και μέσε σε αυτό να κάνουμε δίκαιες ρυθμίσεις φιλοαναπτυξιακές κοινωνικά ευαίσθητες γιατί η φορολογία πρέπει να λειτουργεί αναδιανεμητικά;»

«Αντί να έρθει να συμφωνήσουμε το εθνικό φορολογικό σύστημα λέει σήμερα έξι βδομάδες μετά τις εκλογές η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ θα καταθέσει τέσσερα νομοσχέδια. Το φορολογικό μόνοι τους που δεν θα έχουμε συμφωνήσει ούτε στην χώρα ούτε με τους θεσμικούς εταίρους. Δηλαδή ένα απόλυτο πολιτικό ψεύδος. Δεύτερο ένα αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Έχει προφανώς ξεχάσει ότι την εβδομάδα που έκλεινε η Βουλή κλείσαμε το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο και με τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ.»

«Θα καταθέσει λέει ένα νομοσχέδιο για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις κοινωνική ασφάλιση και επιδόματα. Μα εγώ φώναξα τις διοικήσεις των μεγάλων ταμείων του ΙΚΑ, ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ και τους πρότεινα μαζί με τον οργανισμό διαχείρισης δημοσίου χρέους συγκεκριμένο σχέδιο. Με τα λεφτά που έχουμε πάρει από τους εταίρους λόγω PSI, να ανακτήσουν όλο το χαρτοφυλάκιο στο 100% των χρεογράφων, των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.»

Επίσης ο Εύαγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.