ΚΟΣΜΟΣ

ΚΑΘ΄ΟΔΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

 Ο  Τσεν Γκουανγκτσένγκ, ο τυφλός Κινέζος ακτιβιστής, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναχώρησε τελικά από το  διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, με προορισμό τις  ΗΠΑ.

«Είμαι στη θέση να βεβαιώσω, ότι ο ακτιβιστής Τσεν Γουανγκτσένγκ, μαζί με την σύζυγό του και τα δύο τέκνα τους, ταξιδεύουν αεροπορικώς τούτη την ώρα, απ το Πεκίνο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα σπουδάσει»  ανέφερε σήμερα στην Ουάσινγκτον η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κα Βικτόρια Νάλαντ.

 

Νωρίτερα ο  Τσεν, που βρέθηκε στο επίκεντρο διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν έχει διαβατήριο αλλά θεωρεί πιθανό οι κινεζικές αρχές να δώσουν απευθείας τα διαβατήρια του ίδιου, της συζύγου και των δύο παιδιών του σε Αμερικανούς αξιωματούχους στο αεροδρόμιο.

Τις τελευταίες μέρες ο ακτιβιστής διέμενε στην αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο, έχοντας διαφύγει από το σπίτι του όπου βρισκόταν υπό περιορισμό. Είχε εκφράσει την επιθυμία του να φύγει από την Κίνα και του έχει προσφερθεί θέση σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης προκειμένου να σπουδάσει νομικά. Ο Τσεν είναι αυτοδίδακτος δικηγόρος που είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για τις υποχρεωτικές αμβλώσεις στην Κίνα προκειμένου κάθε οικογένεια να έχει μόνο ένα παιδί.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.