ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012

«ΣΦΑΓΗ» ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ

Κάτω από τη βάση, μεταξύ 6 με 7 έγραψε στη Φυσική πάνω από το 70%, ίσως και 80%, των υποψηφίων που εξετάστηκαν στο μάθημα που προκάλεσε αλαλούμ στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Δυσκολία των υποψηφίων και στο θέμα Δ4. Χαμηλές οι επιδόσεις και στα Μαθηματικά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της  Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Παναγιώτης Φυλντήσης, ο μέσος όρος της βαθμολογίας είναι κάτω από τη βάση μεταξύ 6-8.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων αρχικά εξαίρεσε το ερώτημα από τη βαθμολογία, όμως, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αποφάσισε να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4, κρίνοντας ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος  δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων.  Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο αριθμός των εισαγόμενων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι καθορισμένος. Οι χαμηλές βαθμολογίες, απλώς θα μειώσουν τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την πρώτη πειραματική βαθμολόγηση γραπτών Φυσικής κατέδειξε ότι το 12% των υποψηφίων είχαν λύσει το επίμαχο ερώτημα Γ4. Συγκεκριμένα, με στατιστικά στοιχεία από 4 βαθμολογικά κέντρα, ο μέσος όρος βαθμολογίας κυμαίνεται μεταξύ 6,5-8 για την τεχνολογική κατεύθυνση και 8-9,5 για τους υποψηφίους θετικής κατεύθυνσης.

Ειδικά για το επίμαχο Γ4 θέμα με τη λάθος διατύπωση, μόλις το 7% απάντησε σωστά από τους υποψήφιους της τεχνολογικής και μόλις 10% από τους υποψήφιους της θετικής κατεύθυνσης.

Προβλήματα όμως φαίνεται πως αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι και όσον αφορά στο θέμα Δ4 της Φυσικής. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν πολύ δύσκολο για τους μαθητές και μόλις το  1% των υποψηφίων θετικής κατεύθυνσης το απάντησε και κανένας (0%) από την τεχνολογική κατεύθυνση.

Χαμηλές καταγράφονται οι επιδόσεις και όσον αφορά στα Μαθηματικά, όμως σύμφωνα με τους βαθμολογητές, τα ποσοστά των γραπτών που δεν πιάνουν τη βάση, είναι σαφώς μικρότερα από τα αντίστοιχα της Φυσικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.