ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ, Η ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ

Δραματικός ήταν ο τόνος του προέδρου και προς τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη  Κουβέλη, ενώ με την Αλέκα Παπαρήγα αφού ξεκαθαρίστηκε ότι το ΚΚΕ δεν συζητά, θυμήθηκαν το '89, τον Φλωράκη αλλά και τον Ανδρέα Παπανδρέου...

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Τους δραματικούς τόνους που χρησιμοποίησε και προς τους κκ. Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλου υιοθέτησε ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος και τον Φώτη Κουβέλη στο Προεδρικό Μέγαρο. Αφού η κουβέντα είχε πάρει το δρόμο της και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν ανυποχώρητος στο αίτημά του να συμμετάσχει στην όποια κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κάρολος Παπούλιας του απάντησε ως εξής:

«Δεδομένης της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνουμε για εκλογές, λέτε; Εάν προφθάσουμε να πάμε σε εκλογές.»

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «Εάν προφθάσουμε;»

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Και δεν γεμίσουμε ερείπια».

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «Το απεύχομαι αυτό το ενδεχόμενο»

Η Αλέκα και ο Χαρίλαος

Στη συνάντηση με την γενική γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα επιχειρούσε επί ώρα να εξηγήσει στον Κάρολο Παπούλια γιατί το κόμμα της δεν μετέχει στις συζητήσεις. «Εμείς αν βγαίναμε τρίτο κόμμα, θα επιστρέφαμε τη διερευνητική. Τι να λέγαμε στα άλλα κόμματα, υιοθετήστε τις προτάσεις του ΚΚΕ;», διερωτήθηκε, υποστηρίζοντας ότι για να εκμεταλλευθεί ένα κόμμα το τριήμερο της διερευνητικής εντολής, θα πρέπει να θέλει συνεργασία, κάτι που δεν ισχύει για το ΚΚΕ. Στο σημείο αυτό, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι ακόμη και ο Χαρίλαος Φλωράκης που συμμετείχε το ’89 στις αντίστοιχες διαδικασίες, συμμετείχε γιατί τότε το ΚΚΕ είχε πρόταση συνεργασίας.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Γι' αυτό ο καθένας πρέπει να βγαίνει ανοιχτά και να λέει «εγώ θέλω κυβέρνηση συνεργασίας». Ορισμένοι ήθελαν. Ο άλλος δεν θέλει και οπότε να πει από την αρχή ότι δεν διαβλέπει πως μπορεί να συμφωνήσει με τα άλλα Κόμματα ή και με όποιον συμφωνεί, δεν πιάνει τον αριθμό.

Και το '89 ο Χαρίλαος πήγε με πρόταση.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Έχω μπροστά μου την εικόνα, γιατί την έζησα. Έζησα τη συνάντηση Φλωράκη και Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν στο νοσοκομείο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ναι, αλλά πήγε με πρόταση. Από τη στιγμή που πας με πρόταση για να πετύχει, εξαντλείς και το τριήμερο. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τη διερευνητική εντολή για να αδειάζεις τον άλλον.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι μπήκα μέσα μετά τον Φλωράκη και μου λέει ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν διασωληνωμένος: «Κάρολε, σήμερα είμαι πολύ ευτυχής». Και λέω: «Γιατί Πρόεδρε; Πέστε μου να είμαι και εγώ». Μου λέει: «Τα βρήκαμε με τον Χαρίλαο».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ήταν άλλη περίοδος εκείνη.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : Τώρα γιατί ανετράπη αυτό, το ξέρετε και εσείς, το ξέρω και εγώ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ήταν ένα-δύο συγκεκριμένα ζητήματα. Σήμερα όμως είναι ανοιχτές πολλές πληγές. Μιλάμε για κρίση τώρα.

Πρακτικά συνάντησης με Α. Παπαρήγα: εδώ

Πρακτικά συνάντησης με Φ. Κουβέλη: εδώ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.