ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ

Μαίνεται η διαμάχη μεταξύ ΔΗΜ.ΑΡ. και ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι τρεις διερευνητικές εντολές απέβησαν άκαρπες και η μόνη ελπίδα για την άρση του αδιεξόδου της ακυβερνησίας είναι οι διαβουλεύσεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Του Γιώργου Μελιγγώνη
ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ. έχουν αποδυθεί σε έναν «εμφύλιο» με το βλέμμα στραμμένο στις επαναληπτικές εκλογές. Κουμουνδούρου και Αγίου Κωνσταντίνου παίζουν ένα «blamegame» (παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών) με τον μεν Φώτη Κουβέλη να επιχειρεί να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ το ναυάγιο και τις συνακόλουθες κάλπες και τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τη ΔΗΜΑΡ για «μεταστροφή» και υποχώρηση σε ό,τι αφορά την αντίθεσή της προς το Μνημόνιο.

Ήδη χθες, με αφορμή την ατελέσφορη διερευνητική εντολή που θα επιστρέψει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέβηκαν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο κομμάτων. «Να τελειώσουμε με τα παραμύθια. Δεν επιδιώκουμε τίποτα προσωπικό, παρά μόνο ότι συμβάλαμε στη λύση του αδιεξόδου», επισήμανε χθες ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ενώ πρόσθεσε ότι «κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει». Παράλληλα, η Κουμουνδούρου με διαρροή της κατηγόρησε τον κ. Κουβέλη για «υπαναχώρηση από το “ναι” που είχε δώσει σε κυβέρνηση της Αριστεράς».

Επίθεση Τσίπρα

Νέο λάδι στη φωτιά μεταξύ των δύο κομμάτων έριξε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά το ραντεβού του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αφού πρώτα αρνήθηκε την «προϋπόθεση» Κουβέλη, δηλαδή τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ «μετατόπιση» και εξέφρασε την ελπίδα του ο Φώτης Κουβέλης «να μη στηρίξει ή να μην συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση για εφαρμογή του Μνημονίου με αριστερό άλλοθι». «Το Μνημόνιο το έχει ήδη καταγγείλει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμία κυβέρνηση, ούτε οικουμενική, ούτε ειδικού σκοπού», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η... φράση Τσίπρα περί «μετατόπισης», αλλά και η ελπίδα του να μην αλλάξει θέση η ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση Κουβέλη. Έτσι, η Αγίου Κωνσταντίνου, με ανακοίνωσή της, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «επικοινωνιακά τερτίπια», επισήμανε ότι «οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ είναι σταθερές» και πέταξε το μπαλάκι της αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς στην Κουμουνδούρου. «Με επικοινωνιακά τερτίπια, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε τη δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της Αριστεράς», κατέληξε η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.