ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Οι τελικοί της Α1 αρχίζουν, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, σε ελληνικό έδαφος πλέον, ακονίζουν τα ξίφη τους και το matrix24.gr αναλύει σε ποιους παράγοντες θα κριθεί ο φετινός τίτλος.

Εμπειρία: Ο Ολυμπιακός έχει τα νιάτα, την ενέργεια και τον αέρα από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, στερείται όμως πολλών αφού το ρόστερ του είναι γεμάτο από νέους και αμούστακους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει όμως το know how σ' αυτές τις καταστάσεις, ξέρεις να κατακτά τρόπαια έστω και αν παίζει με μειονέκτημα έδρας.

Ενθουσιασμός: Είναι σαφές. Απολύτως σαφές. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με ένα τρομερό ενθουσιασμό από το θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης. Αν δε νικήσει και στον πρώτο τελικό και διατηρήσει το πλεονέκτημα της έδρας τότε η ήδη ανεβασμένη ψυχολογία του θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Έδρα: Συνήθως παίζει ρόλο στους ελληνικούς τελικούς πλέι οφ αφού τα μπρέικ έδρας είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Από την άλλη πλευρά όμως ο Παναθηναϊκός έσπασε δύο φορές το πλεονέκτημα της έδρας τα τελευταία δύο χρόνια (2009, 2011). Σπουδαίο ρόλο αυτό θα παίξει το αποτέλεσμα του πρώτου τελικού.

Προσωπικότητες: Μην βιαστείτε να πείτε ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει περισσότερες από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», εκτός του Βασίλη Σπανούλη, κέρδισαν φέτος και άλλους παίκτες όπως ο Παπανικολάου, ο Σλούκας και ο Μάντζαρης. Ο Παναθηναϊκός βέβαια έχει παίκτες στο ρόστερ του που έχουν φάει με το κουτάλι τον πρωταθλητισμό (Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ).

Κίνητρο: Και για τους δύο σπουδαίο και ας μοιάζει ο Παναθηναϊκός (πρωταθλητής τα τελευταία εννιά χρόνια) χορτασμένος. Οι «πράσινοι» επιθυμούν σφόδρα να απαντήσουν στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό μ' έναν ακόμη τίτλο σπάζοντας, μάλιστα, τον πλεονέκτημα έδρας του αντιπάλου του. Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους ψάχνουν το πρώτο πρωτάθλημά τους μετά από 15 χρόνια. Αυτό και αν είναι κίνητρο.

Πάγκος: Ο Παναθηναϊκός φαντάζει πιο γεμάτος και με περισσότερες επιλογές. Όταν έρχεται από τον πάγκο ένας παίκτης με τις παραστάσεις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους καταλαβαίνει κανείς το εύρος της ποιότητας. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρα πολλές επιλογές αλλά μπορεί να ρίξει στη μάχη πιο φρέσκα πόδια.

To πρόγραμμα των τελικών

17/5/2012 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (ΣΕΦ)

20/5/2012 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (ΟΑΚΑ)

23/5/2012 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (ΣΕΦ)

25/5/2012 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (ΟΑΚΑ, αν χρειαστεί)

29/5/2012 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (ΣΕΦ, αν χρειαστεί)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.