ΚΟΣΜΟΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η Ε.Ε. ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ

Στην καταδίκη της ισραηλινής πολιτικής εποικισμού στη Δυτική Όχθη,  προέβησαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε.

 

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ υιοθέτησαν σήμερα δήλωση στην οποία επικρίνουν σκληρά την ισραηλινή πολιτική εποικισμού στη Δυτική Όχθη και καταδικάζουν «τον εξτρεμισμό» και τη «βία» των εποίκων.

Όπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση, η « επιταχυνόμενη» πολιτική εποικισμού στη Δυτική Όχθη απειλεί να καταστήσει «αδύνατη» την ύπαρξη δύο κρατών που θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο.

Επιπλέον καταδικάζονται οι επιχειρήσεις κατεδάφισης παλαιστινιακών σπιτιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και ασκείται έντονη κριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να επανεγκαταστήσει τους εποίκους της Μιγκρόν, ενός ισραηλινού οικισμού που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, σε ιδιωτικά παλαιστινιακά εδάφη.

Επίσης η Ε.Ε. επισημαίνει ότι οι συνθήκες ζωής των Παλαιστινίων επιδεινώνονται στο τμήμα της Δυτικής Όχθης που διοικείται από το Ισραήλ και υπενθυμίζει ότι η πολιτική εποικισμού των Παλαιστινιακών Εδαφών είναι παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται ότι η Ε.Ε. δεν αναγνωρίζει καμία τροποποίηση στη γραμμή των συνόρων πριν από τον πόλεμο του 1967.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.