ΥΓΕΙΑ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΩΝ

Την ποινικοποίηση του σεξ με ιερόδουλες χωρίς προφυλάξεις, ζητάει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, επιρρίπτοντας βαρύτατες ευθύνες και στους πελάτες.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Βαρύτατη αμέλεια και «γαϊδουριά» χαρακτήρισε την πράξη των πελατών των ιερόδουλων, φορέων του AIDS, που συνευρέθηκαν μαζί τους ερωτικά χωρίς προφυλακτικό, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το θέμα μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο Αν. Λοβέρδος, εμφανίστηκε φανερά εκνευρισμένος με εκείνους τους άνδρες που επισκέφθηκαν τους οίκους ανοχής ή πήγαν με ιερόδουλες, χωρίς προφύλαξη, με αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους και των οικογενειών τους.

«Πρόκειται για βαρύτατη αμέλεια που συνάδει με τη γαϊδουριά», είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε «είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε χώρους που δε είναι ελεγμένοι υγειονομικά και να πας χωρίς προφύλαξη; Διακινδυνεύεις την οικογένεια σου;»,

Η ευθύνη για τη μετάδοση του ιού, κατά τον υπουργό, δεν βαραίνει μόνο τις εκδιδόμενες γυναίκες αλλά και τους άνδρες που συνευρέθηκαν μαζί τους ερωτικά,  χωρίς προφυλακτικό. Μάλιστα, πρότεινε ακόμη και την ποινικοποίηση της ερωτικής συνεύρεσης χωρίς προφυλάξεις, αλλά και γενικότερα την ερωτική πράξη με παράνομη ιερόδουλη.

Δεν δίστασε μάλιστα να εκφράσει την επιθυμία δημοσιοποίησης και των φωτογραφιών των απερίσκεπτων αυτών πελατών των οίκων ανοχής, καθώς η ευθύνη είναι μισή-μισή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη πάνω από 1.600 άνδρες τηλεφώνησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας πληροφορίες, μετά από απροφύλακτη επαφή σε οίκους ανοχής.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.