ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Η επίθεση ενός βομβιστή καμικάζι εναντίον σημείου ελέγχου της αστυνομίας στη Βαγδάτη είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ενώ επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα έγιναν σε ακόμα δύο πόλεις με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν.

Οι επιθέσεις ήταν οι σοβαρότερες από τα μέσα Απριλίου, όταν ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων είχε στοιχίσει τη ζωή 36 ανθρώπων στη χώρα, περιλαμβανομένων επιθέσεων με οχήματα-βόμβες κι ενός βομβιστή καμικάζι με 15 νεκρούς στη Βαγδάτη. Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ χθες όταν ο βομβιστής αψήφησε τις εντολές τους να σταματήσει στο σημείο ελέγχου στην δυτική Βαγδάτη, στη συνοικία Μανσούρ, αλλά εκείνος πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε σκοτώνοντας τρεις εξ αυτών, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην Φαλούτζα, 50 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, αυτοκίνητο-βόμβα πυροδοτήθηκε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο όπου είχε αφεθεί μια περίπολος του στρατού, σκοτώνοντας δύο στρατιωτικούς και τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, ενώ στη Ράμαντι, 100 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, άλλο ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να σκοτωθεί και έξι άνθρωποι να τραυματιστούν, είπαν αξιωματούχοι.

Η βία και οι βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ έχουν μειωθεί σημαντικά από το αποκορύφωμα του διαθρησκευτικού πολέμου της περιόδου 2006-2007, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε σιιτικές και σουνιτικές παρατάξεις.

Η κυβέρνηση του Ιράκ, στην οποία συμμετέχουν σιιτικές, σουνιτικές και κουρδικές παρατάξεις, βρίσκεται σε κρίση μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων καθώς έχουν ξεσπάσει διενέξεις για τη νομή της εξουσίας, και η ένταση εγείρει ανησυχίες περί επανέναρξης της αιματοχυσίας που ξέσπασε μετά την αμερικανική εισβολή το 2003 και την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.