ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ «ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ»

Την εξάρθρωση  πολυμελούς και με δίκτυο σε όλη την Ελλάδα σπείρας, αποτελούμενη από τους πιο σκληρούς κακοποιούς ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

 

Η σπείρα, γνωστή και ως «Οι ληστές με τις βαριοπούλες», είχε αποκομίσει, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, από τις ληστείες ποσό που ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η δράση της ομάδας περιελάμβανε ένοπλες ληστείες με βαρύ οπλισμό σε τραπεζικά και ταχυδρομικά καταστήματα, χρηματαποστολές, καθώς και κλοπές χρημάτων από ΑΤΜ και οχημάτων σε όλη την επικράτεια, ενώ στις τρεις φορές που ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον τους τραυματίζοντας μάλιστα πολύ σοβαρά τρεις από αυτούς στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν 11 ληστείες και 1 απόπειρα σε χρηματαποστολή, 7 ληστείες και 2 απόπειρες σε τράπεζες, 2 απόπειρες ληστείας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, 1 διάρρηξη σε ΑΤΜ και 16 κλοπές οχημάτων.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 46, 41, 25 και 33 ετών αντίστοιχα ενώ αναζητούνται τουλάχιστον άλλα επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης όπως έγινε γνωστό η σπείρα είχε δομημένη οργάνωση με διακριτούς ρόλους των μελών της, με ηγετικά στελέχη, επιτηρητές κτλ., ενώ στο πλαίσιο της οργανωμένης δράσης τους, νοίκιαζαν διαμερίσματα και άλλους χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου έκρυβαν τον εξοπλισμό τους (οπλισμό, βαριοπούλες, φιάλες οξυγόνου, κράνη, είδη ρουχισμού, κλεμμένα οχήματα κλπ).

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.