ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΡΑ Η «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

«Όχι» στη «χαλαρή ψήφο» λέει τώρα το ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του στην τελική ευθεία των εκλογών. Αύριο η διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου, την Παρασκευή η τελευταία ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα.

Στην συσπείρωση του κόμματος, μέσω της «επαναφοράς» των παλιότερων ψηφοφόρων του στοχεύει το ΠΑΣΟΚ, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Τουλάχιστον, αυτό προέκυψε από σύσκεψη των μελών της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα χθες στην Ιπποκράτους, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων η οργανωτική προσπάθεια του κόμματος μέχρι την Παρασκευή, τελευταία ημέρα κατά την οποία επιτρέπονται τα όποια πολιτικά μηνύματα προ των εκλογών.

Με το ΠΑΣΟΚ λοιπόν να στοχεύει τώρα στην αποτροπή από τη λεγόμενη «χαλαρή ψήφο διαμαρτυρίας», η εκπρόσωπος Τύπου του Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για εκλογές κατά τις οποίες οι πολίτες αποφασίζουν για την μοίρα του τόπου, το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους, υποστηρίζοντας ότι «σε τρία χρόνια το αργότερο, μπορούμε να υπερβούμε το μνημόνιο και να γίνει πράξη η Αυτοδύναμη Ελλάδα». Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεσμεύεται, εγγυάται και μπορεί» να υλοποιήσει την εξαγγελία του για όχι νέους φόρους, μειώσεις στα χαμηλά εισοδήματα και οριζόντιες περικοπές τον Ιούνιο, καθώς και ότι μπορεί να προστατεύσει τις θυσίες των πολιτών. Επαναλαμβάνοντας λοιπόν τις τρεις εναλλακτικές προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να πετύχει τη συνεργασία «όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».

Εν τω μεταξύ, «κλείδωσε» η διακαναλική συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου που θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στις δύο, στο Ζάππειο Μέγαρο. Στο πρόγραμμά του στην τελική ευθεία των εκλογών, περιλαμβάνεται ακόμα μία συνάντησή του αύριο το πρωί στα γραφεία του ΟΛΠ στον Πειραιά με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους της περιοχής, παρουσία του Γιώργου Ανωμερίτη, μία συνάντηση με συνδικαλιστές στο ΠΑΣΟΚ το απόγευμα και μία εκδήλωση για τις γυναίκες αμέσως μετά.

Την Πέμπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί την Ρόδο, ενώ ιδιαίτερη κινητοποίηση υπάρχει στην Ιπποκράτους για την ομιλία του στην τελευταία ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα στις επτά το απόγευμα της Παρασκευής. Δεδομένης της ικανοποίησης δε, που εκφράζεται από τη συμμετοχή του κόσμου στις ομιλίες του σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αισιοδοξία του για όσο το δυνατόν μαζικότερη προσέλευση του κόσμου στην Αθήνα, στην οποία και καλεί. Και εκεί, πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιμείνει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο» ως προς τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε κυβέρνηση «την επόμενη μέρα» των εκλογών, ζητώντας «καθαρή εντολή» από τους πολίτες, ώστε να διαμορφώσει την απαραίτητη «συμμαχία δυνάμεων» που θα έχει ως στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση, μεταξύ άλλων δια των μεταρρυμίσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.