ΚΟΣΜΟΣ

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Εναλλακτικούς τρόπους εργασίας για τους δημοσίους υπαλλήλους προτείνει η βρετανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να αποφευχθούν τα μποτιλιαρίσματα στο κέντρο του Λονδίνου.

 

Συγκεκριμένα οι αρχές στη Βρετανία ενθαρρύνουν τους δημοσίους υπαλλήλους να εργαστούν από τα σπίτια τους, ή να μετακινούνται προς και από τα γραφεία τους με ποδήλατο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ενθαρρύνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους να οργανωθούν και να εξετάσουν διαφορετικούς τρόπους να εργαστούν και να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των Αγώνων», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

Όπως έγινε γνωστό η τηλεργασία  θα επιτρέπεται από την 21η Ιουλίου, έξι ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων, έως και την λήξη των Παραολυμπιακών, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Επίσης οι υπάλληλοι ενθαρρύνονται  να «περπατούν, ή να παίρνουν τα ποδήλατά τους, προς ή από την εργασία τους, ή ακόμη-ακόμη να τροποποιήσουν τα ωράρια εργασίας τους προκειμένου να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις ώρες αιχμής», τονίζει το υπουργείο Μεταφορών.

Πάντως η  κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι οι ώρες απασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων στη διάρκεια των Αγώνων θα είναι ακριβώς όσες και πριν, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να καθησυχάσει τις  ανησυχίες των επιχειρηματιών που φοβούνται την υπολειτουργία της κρατικής μηχανής.

Σημειώνεται ότι το πεπαλαιωμένο δίκτυο μεταφορών της βρετανικής  πρωτεύουσας αναμένεται να κληθεί να εξασφαλίσει την καθημερινή εξυπηρέτηση επιπλέον τριών εκατ. επιβατών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.