ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

FACEBOOK (ΚΑΙ) ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μπαίνει και στο χρηματιστήριο. Η ημερομηνία εγγραφής του Facebook είναι για τις 17 ή 18 Μαΐου και η μετοχή του ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 50 δολάρια από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του BBC, η δημόσια εγγραφή του Facebook υπολογίζεται στα 28-35 δολάρια, πράγμα που συνεπάγεται σε κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 85-95 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μια κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη ακόμη και από εκείνη του Google, το έτος 2004. Τότε, η αποτίμηση της Google τότε ανερχόταν στα 100 δισ. δολάρια, ενώ το Facebook τώρα εκτιμάται στα 104 δισ. δολάρια. Θεωρητικά το Facebook θα αντλήσει κεφάλαια που μπορεί να φτάσουν τα 8-12 δισ. δολάρια.

Την ερχόμενη Δευτέρα (7/5) αναμένεται να ξεκινήσει το roadshow για την πολυαναμενόμενη δημόσια εγγραφή της εταιρείας Facebook. To roadwshow είναι η διαδικασία, κατά την οποία η εταιρεία παρουσιάζει την προσφορά της στους επενδυτές, προσπαθώντας να προσελκύσει τις επενδύσεις τους.

Το Facebook ως εταιρεία έχει δημιουργήσει περισσότερες από 450.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα σε όλον τον κόσμο, ενώ συνολικά έχει ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Όταν η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μπει στο χρηματιστήριο, ο ιδρυτής της Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα εξακολουθεί να έχει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, καθώς αυτή τη στιγμή ελέγχει το 28% των μετοχών της, συνολικής αξίας 28 δισ. δολαρίων. Κάπως έτσι ο κύριος Ζούκεμπεργκ θα γίνει ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.