ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

OI ΜΕΤΟΧΕΣ TOY FACEBOOK ΠΕΦΤΟΥΝ, ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Λίγες μόλις ημέρες έπειτα από την είσοδο του Facebook στο χρηματιστήριο, οι μετοχές του έχουν (ανέλπιστη) πτωτική τάση, ενώ μηνύσεις ετοιμάζονται να καταθέσουν επενδυτές που υποστηρίζουν ότι έχουν θιχτεί τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Ομαδικές μηνύσεις ετοιμάζονται να καταθέσουν διάφοροι επενδυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με την αποτυχημένη πλέον εισαγωγή της μετοχής του Facebook στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, εθίγησαν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Την περασμένη Παρασκευή (18/5), ή αλλιώς κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης, η αρχική τιμή προσφοράς ήταν στα 38 δολάρια. Χθες, παρά τις παρεμβάσεις τριών μεγάλων τραπεζών της μετοχής για ένα τριήμερο, η μετοχή έκλεισε με συνολική απώλεια 18,42% σε σχέση με την αρχική τιμή προσφοράς των 38 δολαρίων.

Η τιμή της μετοχής του Facebook έχει υποχωρήσει σημαντικά, φτάνοντας κάτω από τα 35 δολάρια σήμερα (24/5), και κάποιοι βασικοί μέτοχοι και επενδυτές κατηγορούν τώρα την εταιρεία, τον Marc Zuckerberg αλλά και την Stanley Morgan ότι απέκρυψαν ορισμένες σημαντικές προβλέψεις που αφορούσαν στην πτώση της ανάπτυξης του Facebook. Kατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την IPO προέκυψαν ορισμένες αναθεωρημένες δυσμενείς προβλέψεις, «οι οποίες ωστόσο δεν δημοσιεύτηκαν στο ευρύ κοινό, αλλά δόθηκαν σε ορισμένους επιλεγμένους μετόχους», αναφέρει (μεταξύ άλλων) η αγωγή που κατατέθηκε σήμερα.

Οι τραπεζικές διοικήσεις των JP Morgan Chase, Morgan Stanley και Goldman Sachs, βρίσκονται αντιμέτωπες με την κατηγορία πως «λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση ενημέρωσαν, με καταχρηστικό τρόπο, μόνο τους μεγαλομετόχους, αλλά όχι το ευρύ κοινό» και ότι, «η πορεία της μετοχής δεν θα είναι πολύ καλή, όπως είχε προεξοφληθεί από τους ίδιους πρωτύτερα».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια τοποθέτηση στο φλέγον θέμα από το Facebook ή έστω από τη Stanley Morgan, ενώ οι κακές γλώσσες λένε ότι μόλις ξεκίνησε ένα μεγάλο σκάνδαλο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle 15:56 24/05/2012

    Αγαπητέ Φιλε,
     Κανονικά ή ιστορία δέν πρέπει νά επαναλαμβάνεται, παρατηρούμε όμως ότι καί στήν περίπτωση τού Facebook πεζετε τό ίδιο παιγνίδι. Ο παπούς μου, ό θεός μακαρήση τον, ελεγε, Ο νούς τού ανθρώπου παιδί μου χωρή μές τό κοκκονόσυκο…..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.