ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΝΤΙΖΕΛ

Την εμφάνιση καρκίνου μπορούν να προκαλέσουν τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ  δήλωσαν σήμερα εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στην ανακοίνωση, η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), το τμήμα για τον καρκίνο του ΠΟΥ, αναφέρει ότι  αναταξινόμησε τα καυσαέρια από κινητήρες ντίζελ από την ομάδα 2Α, των πιθανών καρκινογόνων ουσιών, στις ουσίες της ομάδας 1, που έχουν σαφή σύνδεση με τον καρκίνο.

Η ομάδα εργασίας των εμπειρογνωμόνων διαπίστωσε ότι τα καυσαέρια του ντίζελ μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του πνεύμονα, ενώ υπάρχει και αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Η απόφαση είναι το αποτέλεσμα μιας εβδομαδιαίας συνόδου ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που αξιολόγησαν τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τη δυνατότητα πρόκλησης καρκίνου των καυσαερίων του ντίζελ και της βενζίνης.

Η ομάδα δήλωσε ότι τα καυσαέρια βενζίνης θα πρέπει να ταξινομούνται ως «πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο», ένα εύρημα που παραμένει αμετάβλητο από την προηγούμενη εκτίμηση της IARC το 1989.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.