ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Κλείνει η λίστα με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση. Όλα τα ονόματα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε το πρωί τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι ολιγομελής, καθώς προβλέπεται μετέχουν 16 υπουργοί και 12 υφυπουργοί. Οι σχεδιασμοί προβλέπουν και επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Έκλεισε το όνομα του υπουργού Οικονομικών, με τον  κ. Β. Ράπανο να αναλαμβάνει τη θέση. Διεκδικητές μιας θέσης στο κυβερνητικό επιτελείο είναι οι κ.  Στουρνάρας (Ανάπτυξης, με «διεκδικητή» τον Κ. Χατζηδάκη), Αλ. Τουρκολιάς (Ναυτιλίας, αν δεν αξιοποιηθεί σε τράπεζα), Χρ. Στεφανάδη (υγείας) ενώ δεν αποκλείεται στη θέση του να παραμείνουν οι επιτελικοί Φρ. Φράγκος (Άμυνας) και Λευτ. Οικονόμου (Δημ.Τάξεως).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης δέχθηκε ήδη, από χθες, διερευνητικό τηλεφώνημα, όχι από τον Αντ. Σαμαρά αλλά από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη. Με ευγένεια αλλά και αποφασιστικότητα, ο κ. Ρουπακιώτης ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η συμμετοχή του στο συγκεκριμένο υπουργείο, καθώς όπως φέρεται να είπε, οι συνθήκες αλλά και τα συμφέροντα που πιέζουν προς την κατεύθυνση ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων δεν θα του επιτρέψουν να έχει μια αποτελεσματική θητεία σε μια τόσο σημαντική θέση. Δεν αποκλείεται βέβαια, ο κ. Ρουπακιώτης να βρεθεί στην κυβέρνηση, όμως όχι στο υπουργείο Εργασίας. Πιθανώς στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Για το υπουργείο Δικαιοσύνης,  έχει ακουστεί και το όνομα του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, πρώην προέδρου  της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ρόλο υφυπουργού στο οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείεται να έχουν οι Νότης Μηταράκης και Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται πως τελικά θα παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας. Συνεπώς, πρόεδρος της Βουλής, εκτός απροόπτου, θα αναλάβει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο νυν, υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντ. Μανιτάκης πιθανότατα θα παραμείνει στη θέση του.

Εκτός, μένουν πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ, με τον Μάκη Βορίδη να «χάνει» ουσιαστικά τη θέση στο υπουργείο Μεταφορών.

Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται κοντά στην υπουργοποίηση. Μάλιστα, η συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Περιβάλλοντος  φαίνεται ότι αποκλείει από το κυβερνητικό σχήμα την Ντόρα Μπακογιάννη. Στα θέματα Ενέργειας, αναπληρωτής υπουργός «έκλεισε» ο Μ. Παπαγεωργίου.

Οι κ. Γιάννης Μιχελάκης και Χρύσανθος Λαζαρίδης αναμένεται να ακολουθήσουν τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Η θέση του υπουργού Επικρατείας, φαίνεται πως έκλεισε με τον Δημήτρη Σταμάτη. Ρόλο στο επιτελείο θα έχουν ακόμη, οι Γιάννης Μουρμούρας, Κώστας Μπούρας και Τάκης Μπαλτάκος. Ο τελευταίος ακούγεται για γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου

Με έξι εξωκοινοβουλευτικά στελέχη αναμένεται να μετάσχει στη νέα κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.