ΕΛΛΑΔΑ

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την κατάργηση του νόμου για την Παιδεία της Άννας Διαμαντοπούλου  πρότεινε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το κύμα μετανάστευσης πανεπιστημιακών, κάνοντας λόγο για «πνευματική γενοκτονία».

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται και στις αλλαγές, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο . Αρβανιτόπουλος, καθώς όπως υποστήριξε ΑΕΙ ήταν ένα πιλοτικό σχέδιο για την εφαρμογή του δόγματος του σοκ στη χώρα και την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών στο μέλλον.

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις εξαπέλυσαν μια μεγάλη εκστρατεία κατασυκοφάντησης του δημοσίου πανεπιστημίου, το οποίο επιδίωξαν να απαξιώσουν πλήρως για να γίνουν αποδεκτές οι αλλαγές από την κοινωνία, ενώ σημείωσε ότι και ιδιωτικά συμφέροντα εποφθαλμιούν την αγορά των ΑΕΙ.

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη, με βάση και την πρότασή του για διάλογο, ότι τον Σεπτέμβριο το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανοιχτό και να λειτουργήσει, ο,τιδήποτε και αν συμβεί στη χώρα στον τομέα της οικονομίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση της Α. Διαμαντοπούλου, η οποία, αντιδρώντας στις τροπολογίες του υπουργού Παιδείας, έκανε λόγο για ύβρι, ο κ.Τσίπρας είπε ότι η ψήφιση του νόμου ήταν ύβρις για τη δημοκρατία και πρόσθεσε ότι υπήρξε πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ των κομμάτων που ψήφισαν τον νόμο αυτόν και της ακαδημαϊκής κοινότητας, που, όπως είπε, σύσσωμη απέρριψε τον νόμο. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η μη εκλογή της κ. Διαμαντοπούλου στη Βουλή οφείλεται και στον νόμο για την Παιδεία.

Κλείνοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι προωθείται η ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου, τονίζοντας ότι οι Έλληνες στο εξής θα πληρώνουν για τις σπουδές τους, θα παίρνουν δάνεια για να αντεπεξέλθουν και θα συλλέγουν τίτλους σπουδών χωρίς αντίκρισμα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΨΕΥΔΗ | Matrix 24 31/07/2012

    […] Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.