ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Στα ανάλογα διαβήματα προς τον ΟΗΕ προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία έπειτα και από την αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα σε τμήματα της κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου η άσκηση της Τουρκίας έγινε σήμερα, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2μ.μ., και σε αυτή έλαβαν μέρος δύο τορπιλάκατοι και μία κορβέτα. Η άσκηση έγινε νοτίως της Κύπρου, σε διεθνή ύδατα, σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ, στα οικόπεδα 2, 3, 8, 9, 12, και 13.

«Όπως γίνεται κάθε φορά, προβαίνουμε σε ανάλογες ενέργειες και διαβήματα προς τον ΟΗΕ, αναφορικά με τις ενέργειες της Τουρκίας, δηλαδή να μην ενημερώνει την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Στεφάνου και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε μια περίοδο που και τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν να μην προκαλείται ένταση στην περιοχή, σε μια προσπάθεια της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων και στην περίπτωση της Κύπρου, του Κυπριακού. Όμως, βλέπουμε ότι στις εκκλήσεις του γ.γ του ΟΗΕ, η Τουρκία απαντά με τη διεξαγωγή τέτοιων ασκήσεων. Σε αντίθεση με την Τουρκία, η Βρετανία έχει ενημερώσει και συνεννοηθεί με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Ερωτηθείς ωστόσο για τις ασκήσεις του Ισραήλ που έγιναν παράλληλα, αλλά ανεξάρτητα, με τις τουρκικές, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «κάθε φορά που κάνουν ασκήσεις οι Ισραηλινοί, όποια συνεννόηση και όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν, γίνονται με βάση και τους κανόνες και τους διεθνείς νόμους, και το Ισραήλ πάντοτε είναι συνεργάσιμο με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.