ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΟΥΡΙΔΗ

Τηλεοπτικό σήριαλ θυμίζει όλο και περισσότερο η κατάσταση στο Υπουργείο Υγείας, με τις σχέσεις μεταξύ των μελών της ηγεσίας να χαρακτηρίζονται από ανταγωνισμούς και κόντρες.

Κυρίως ενδοοικογενειακούς ανταγωνισμούς, μεταξύ Υπουργού και Υφυπουργού, «τέκνων» της ΝΔ.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι από τα κορυφαία στελέχη της Συγγρού, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και ο άνθρωπος στον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύθηκε το «ηλεκτρικό» χαρτοφυλάκιο της Υγείας. Αν και το πολιτικό βάρος του κ. Λυκουρέντζου είναι σημαντικά μεγαλύτερο, συνεχίζει να έχει το «ντισαβαντάζ» της ελάχιστης (αν όχι πλέον μηδαμινής) εμπειρίας από το χώρο της Υγείας. Σε αυτό το κομμάτι σημαντικό «κεφάλι παίρνει» ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς. Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ο κ. Σαλμάς είναι εξοικειωμένος με το χώρο, όπως φαίνεται και από το μεγαλύτερο αριθμό τομέων που έλαβε, υπό την αρμοδιότητα του.

Και σε αυτό το σημείο ερχόμαστε στην εστία της κόντρας.

Η παρουσία της κυρίας Σκοπούλη ηλεκτρίζει επιπλέον την ατμόσφαιρα στους διαδρόμους της «Αριστοτέλους». Η υφυπουργός δεν είναι μόνο εκπρόσωπος διαφορετικού κόμματος, αλλά άσκησε ιδιαίτερες πιέσεις για να αναλάβει το νευραλγικό τομέα των φαρμάκων και με τρόπου που δεν …εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως από τους «συγκάτοικους» της στο Υπουργείο Υγείας.

Η κυρία Σκοπούλη δεν έλαβε τον τομέα των φαρμάκων αλλά και δεν παραιτήθηκε, όπως είχε διαμηνύσει, αλλά οι διαφωνίες δεν έχουν σταματήσει στην Αριστοτέλους.

Το μέλλον θα δείξει αν αυτό το «σήριαλ» θα έχει συνέχεια ή αν τελικά οι πολλαπλές εστίες ανταγωνισμών και κόντρας θα σβήσουν οριστικά.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.