ΚΟΣΜΟΣ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΚΑΜΙΚΑΖΙ -ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ

Εντοπίστηκαν από τις βουλγαρικές υπηρεσίες ασφαλείας το  DNA, αλλά και τα δακτυλικά αποτυπώματα, του φερόμενου ως δράστη της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας, που σημειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.

Τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν διαβιβαστεί ήδη στις αντίστοιχες υπηρεσίες τη Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στα πλαίσια της συνεργασίας για τη διαλεύκανση της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετάνοφ, σε κοινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στη Σόφια,Σαούλ Καμισά Ραζ, ο οποίος χαρακτήρισε την βομβιστική επίθεση «βαριά τρομοκρατική ενέργεια που στοχεύει στην χειροτέρευση των σχέσεων μεταξύ της Σόφιας και της Τέλ Αβίβ».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας εξάλλου, έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας, θύματα της οποίας έπεσαν πέντε Ισραηλινοί τουρίστες, ο Βούλγαρος οδηγός του τουριστικού λεωφορείου και ο ύποπτος τρομοκράτης που είχε διεισδύσει στη Βουλγαρία με πλαστά έγγραφα των ΗΠΑ, όπως διευκρίνισε σήμερα το απόγευμα το ΥΠΕΣ.

Την ίδια ώρα στο Ισραήλ θα συνεχιστεί η νοσηλεία και των τριών βαριά τραυματισμένων τουριστών, που είχαν μεταφερθεί για νοσηλεία από το Μπουργκάς στη Σόφια. Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στη χώρα τους με ισραηλινό αεροσκάφος, που διαθέτει ειδικό ιατρικό εξοπλισμό, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι υπόλοιποι 29, ελαφριά τραυματισμένοι τουρίστες, έφθασαν στο Ισραήλ νωρίτερα σήμερα

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.