ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα... Η προεκλογική εκστρατεία αδιαμφισβήτητα έχει τελειώσει, άρα και η αντιπαράθεση με τους όρους αυτούς. Εκτός κι αν ορισμένοι πιστεύουν ότι η χώρα αντέχει να βρίσκεται αενάως προ εκλογών. Να απασχολούνται οι πολίτες της μόνον με τις επόμενες εκλογές, ακόμη κι αν αυτές διεξαχθούν τελικώς μετά από τέσσερα χρόνια ως ορίζει το Σύνταγμα.

Ας σοβαρευτούμε διότι η κατάσταση είναι σοβαρή και όλοι θα πρέπει επιτέλους να συναισθανθούν ότι το ηφαίστειο θα εκραγεί. Για το λόγο αυτό η συζήτηση πρέπει να περιστρέφεται πέριξ του κυρίαρχου προβλήματος και όχι προς άλλα μικρά, μηδαμινά κι ανάξια λόγου, που επιτελούν σκοπούς καθαρά ψηφοθηρικούς, πελατειακούς και λαϊκίστικους.

Έχουν γραφτεί πολλά για την κυβέρνηση συνεργασίας που προήλθε από τις εκλογές στις 17 Ιουνίου. Ειλικρινά δεν μπορώ να μπω στη συλλογιστική εκείνων που επιζητούν και βροντερά μάλιστα την αποτυχία της. Δεν καταλαβαίνουν ότι εύχονται την καταστροφή της χώρας, των ιδίων και των παιδιών τους; Εκτός κι αν αυτοί όπως οι ολίγοι έχουν συμφέροντα να δουν τη χώρα να οπισθοχωρεί προς τη δραχμή και την απομόνωση τύπου Χότζα.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποτύχει και θα έπρεπε όλοι να πολιτεύονται, αν πρώτα ενδιαφέρονται για τον πολίτη όπως διαλαλούν, έχοντας αυτό υπ όψιν. Μόνο και μόνο ενθυμούμενοι ότι παρόμοιες διχαστικές πολιτικές οδήγησαν προ ενενήντα χρόνων - κοντά τέτοιες ημέρες, Αύγουστος ήταν για την ακρίβεια - στην μεγαλύτερη καταστροφή του Ελληνισμού μέχρι σήμερα. Και όπως έχει γράψει έγκριτος φιλόλογος-ιστορικός, "το λάθος δεν ήταν ότι πήγαμε στη Σμύρνη, αλλά ότι ηττηθήκαμε. Και ηττηθήκαμε διότι πήγαμε διχασμένοι"...

Η υπονόμευση της κυβέρνησης από τα μέσα προτού καλά καλά αρχίσει το έργο της θα πρέπει να κοπεί δια ροπάλου. Τώρα που είναι νωρίς. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς οφείλει να δείξει ότι είναι αντάξιος των περιστάσεων και της εμπιστοσύνης που έτυχε, να καθοδηγήσει με στιβαρότητα την κυβέρνηση για τη σωτηρία του έθνους και να υποδείξει με τη στάση του στα άλλα κόμματα που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα ότι ο σκοπός είναι να σωθεί η πατρίδα από την καταστροφή. Να αντιληφθεί ο κόσμος την αλήθεια, την πραγματικότητα και να απομονώσει εκείνους που τον πυροβολούν με συνωμοσιολογίες και αμφιβόλου ποιότητος λαϊκά αναγνώσματα. Τα κόμματα, οι καρέκλες και οι εκλογές έπονται...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.