ΕΛΛΑΔΑ

ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ, ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ «ΜΠΛΟΚΑΚΙ» ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Να ανακληθεί η απόφαση του Νοσοκομείου Διδυμότειχου για πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκι, ζητά η ΑΔΕΔΥ.

Η  ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την απόφαση του Νοσοκομείου Διδυμότειχου, που όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, γίνεται με τις «ευλογίες» του υπουργείου Υγείας, για την πρόσληψη νοσηλευτικού, ιατρικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού με δελτίο παροχής υπηρεσιών - «μπλοκάκι».

Η ενέργεια αυτή δεν είναι μια μεμονωμένη απόφαση αλλά εντάσσεται μέσα στους μνημονιακούς σχεδιασμούς που προωθούνται και έχουν νομοθετηθεί για τον χώρο της υγείας.

Η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με την είσοδο των δελτίων παροχής υπηρεσιών στα Νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τα ιδιωτικά συνεργεία, τους επικουρικούς εργαζόμενους και το θεσμό της λεγόμενης κοινωνικής εργασίας διαμορφώνουν, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ένα εφιαλτικό εργασιακό τοπίο στο χώρο της υγείας.

«Ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τις ανάγκες του σε προσωπικό με τέτοιου είδους απαράδεκτες αποφάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων, καλώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσουν τώρα τη σχετική απόφαση και να καλύψουν με μόνιμο προσωπικό τις ανάγκες των Νοσοκομείων.

 

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.