Neo

Ο ΓΛΕΖΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Βλέποντας τον προγραμματισμό της διαδικασίας μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, που ολοκληρώνεται την Άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2013 με το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, πολλοί βιάστηκαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει να βιάζεται για εκλογές.

Ωστόσο, εγκύρως μαθαίνω από την Κουμουνδούρου ότι ο λόγος που έχει επιλέξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε… slow motion είναι άλλος. Ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια φάση που πολλοί εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει εξ αντικειμένου σε τροχιά εξουσίας, δεν θέλει, όπως με διαβεβαιώνουν συνομιλητές του, να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις και να προκληθούν αντιδράσεις από συνιστώσες που δεν θέλουν να χάσουν την πολιτική αυτονομία τους και να «χαθούν» μέσα στο νέο κόμμα.
Εξάλλου, αρκετές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις αντιρρήσεις τους, οι οποίες προς το παρόν εκδηλώνονται ως «γκρίνια» και όχι κάτι σοβαρότερο. Αρνητική στάση στην μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα έχει και ο Μανόλης Γλέζος. Μαθαίνω ότι ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς έχει εισηγηθεί στον Αλέξη Τσίπρα πως «δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε το οργανωτικό σχήμα που μας έφερε στο 27%». Μ’ άλλα λόγια, ο Γλέζος υποστηρίζει ότι «ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις». Όμως, ο Τσίπρας θα επιμείνει και μένει να δούμε τη συνέχεια.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.