ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΟΛΑΝΤ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Ο Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε απερίφραστα τις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες Δευτέρα στο Ιράκ, κατά τις οποίες τουλάχιστον 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Εν ονόματι της Γαλλίας καταδικάζω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο το κύμα των επιθέσεων που έπληξε 14 πόλεις του Ιράκ, μεταξύ τους η πρωτεύουσα Βαγδάτη», επισημαίνει ο Γάλλος πρόεδρος, σε ανακοίνωσή του. Ο Ολάντ εκφράζει την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς τις ιρακινές αρχές στον αγώνα τους για την πάταξη της τρομοκρατίας και υπενθυμίζει ότι είναι σημαντικό οι ιρακινοί ηγέτες να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της βίας σε βάρος του ιρακινού λαού αλλά και τις προσδοκίες του.

«Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό του Ιράκ και επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή της στους ιρακινούς θεσμούς και στις ενέργειές τους υπέρ της σταθερότητας και της ασφάλειας», δηλώνει επίσης ο Ολάντ εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στον ιρακινό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων.

Τουλάχιστον 111 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα κύμα επιθέσεων που συγκλόνισε το Ιράκ χθες, την πιο αιματηρή ημέρα των τελευταίων δυόμισι ετών σε αυτή τη χώρα όπου η Αλ Κάιντα ανακοίνωσε κλιμάκωση των επιχειρήσεών της. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τις πολύνεκρες επιθέσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.