ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, δήμου των βορείων προαστίων, συνελήφθη από άνδρες της ΕΛΑΣ, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση και παράβαση καθήκοντος, επειδή έβαζε βενζίνη σε μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του και χρέωνε τα αντίστοιχα ποσά σε ακινητοποιημένη μοτοσυκλέτα του δήμου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2011, ο συλληφθείς ως αρμόδιος για την έγκριση και έκδοση προμήθειας καυσίμου, βεβαίωνε με πρόθεση, αναληθή στοιχεία σε σχετικά έγγραφα για την κίνηση υπηρεσιακής μοτοσικλέτας του δήμου, προκειμένου να εφοδιάζει με καύσιμα τη δική του μοτοσικλέτα. Έτσι, χθες το μεσημέρι εφοδίασε με καύσιμα τη μοτοσυκλέτα του, από πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο γραφείο κίνησης του δήμου, όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εντολή χορήγησης καυσίμου από το Γραφείο Κίνησης του δήμου για την υπηρεσιακή δίκυκλη μοτοσικλέτα, μία απόδειξη από το πρατήριο για τα καύσιμα που είχε βάλει και μία εκτύπωση του πρατηρίου, στην οποία αναγράφονται τα λίτρα καυσίμου που έβαλε και η αξία που αντιστοιχεί σε αυτά. Επίσης κατασχέθηκε η άδεια κυκλοφορίας, καθώς και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα του.

Όπως προέκυψε από σχετική αυτοψία, η υπηρεσιακή μοτοσικλέτα είναι εκτός λειτουργίας και βρίσκεται ακινητοποιημένη στο αμαξοστάσιο του συγκεκριμένου δήμου, τουλάχιστον την τελευταία τριετία. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.