ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΛΟΝΜΙΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ

Με τελεσίγραφο απάντησε η  μεταλλευτική εταιρεία «Λονμίν» στους απεργούς, για να επιστρέψουν αύριο Δευτέρα στις εργασίες τους με την απειλή «πιθανών απολύσεων».

«Το τελικό τελεσίγραφο προσφέρει στους εργαζόμενους μια τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν στη δουλειά τους ή να κινδυνεύσουν να απολυθούν», δήλωσε ο Τζίλιαν Φίντλεϊ, εκπρόσωπος της εταιρείας Λονμίν, μετά από την οκταήμερη απεργία και την δολοφονία 34 εργατών από τα πυρά της αστυνομίας και των 44 συνολικά.

Ωστόσο, η απάντηση από τους μεταλλωρύχους είναι αρνητική.  «Το να περιμένουν να επιστρέψουμε στη δουλειά είναι προσβολή. Πολλοί από τους φίλους και τους συναδέλφους μας είναι νεκροί και περιμένουν να εργαστούμε; Ποτέ!», δήλωσε ο μεταλλωρύχος, Ζαχαράια Μπέβου, επισημαίνοντας ότι οι συνάδελφοί του δεν θα επιστρέψουν αύριο στις θέσεις τους. «Υπάρχουν άνθρωποι στο νοσοκομείο και τη φυλακή. Αύριο θα επιστρέψουμε στο βουνό, αλλά δεν θα κατέβουμε στο ορυχείο, τουλάχιστον όχι μέχρι τα αφεντικά να μας δώσουν αυτό που ζητάμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, σε ένδειξη αναγνώρισης του γεγονότος, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα κήρυξε την τρέχουσα εβδομάδα ως «εθνικού πένθους».

Δείτε επίσης: H ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΣΤΗ Ν.ΑΦΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.