ΠΕΡΙΕΡΓΑ

ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

Παίζοντας επί 35 ώρες και 32 λεπτά ένας Σλοβένος μουσικός κατάφερε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε ένας Φινλανδός με 31 ώρες και 25 λεπτά και έγινε ο νέος κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη διάρκεια παιξίματος ακορντεόν.

Ο Ζόραν Ζόρκο ξεκίνησε τη μαραθώνια εμφάνισή του, την Πέμπτη, στη Λιουμπλιάνα. Στη συνέχεια ταξίδεψε με λεωφορείο στο παραλίμνιο θέρετρο Μπλεντ και στη συνέχεια πήγε στις περιοχές Κράνι, Νόβο Μέστ και Μπρέζιτσε, όπου ολοκλήρωσε, το Σάββατο, την προσπάθειά του για κατάρριψη του ρεκόρ, στο Φεστιβάλ Panonika Harmonika.

Για να σπάσει το ρεκόρ, ο Ζόρκο έπρεπε να ακολουθήσει πιστά τους κανόνες: να παίζει ακορντεόν συνεχόμενα με μάξιμουμ 30 δευτερόλεπτα διακοπή μεταξύ των τραγουδιών και να σταματά για πέντε λεπτά κάθε ώρα. Επίσης, δεν μπορούσε να αυτοσχεδιάσει, καθώς έπρεπε να είναι όλες οι συνθέσεις αναγνωρισμένων συνθετών και δεν μπορούσε να παίξει το ίδιο κομμάτι μέσα σε διάστημα τεσσάρων ωρών.

Το Φεστιβάλ Panonika Harmonika έχει καταστεί τόπος, όπου σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πέρυσι, έσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης ορχήστρας ακορντεόν, με 1.137 άτομα. Να πούμε ότι το ακορντεόν είναι ένα από τα μουσικά όργανα που είναι σχετίζονται με την μουσική παράδοση της Σλοβενίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.