ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Λίγες μέρες απομένουν για την αναχώρηση του Πρωθυπουργού προς Βρυξέλλες, Παρίσι και Βερολίνο και η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για ταξίδι εξ’ αρχής υπονομευμένο, που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος απαντώντας στον σχολιασμό του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη είπε: «Μετά τους βουλευτές του, που εύχονται τη χρεοκοπία της χώρας, είναι σαφές ότι και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους», για να καταλήξει: «Ας τους κρίνουν οι πολίτες».

Νωρίτερα, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι: «Ο επικεφαλής της τρόικας εσωτερικού ετοιμάζεται να συναντήσει την ανώτερη ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία ως ικέτης και όχι ως εκφραστής των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας». Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζεται ότι «είναι απολύτως βέβαιο πως ο κ. Σαμαράς δεν διαθέτει ένα διαφορετικό σχέδιο από τους δανειστές απέναντι στην κρίση», για να προσθέσει ότι « (ο κ. Σαμαράς) ολοταχώς βαδίζει για να κατακτήσει τον τίτλο του Πρωθυπουργού της χρεοκοπίας και της δραχμής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «ο κ. Σαμαράς ξεγέλασε τον ελληνικό λαό πως τάχα επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση» και «αγνόησε το καταδικαστικό μήνυμα των εκλογών απέναντι στο μνημόνιο». Επίσης, τόνισε ότι: «Η επιδιωκόμενη επιμήκυνση του μνημονίου είναι σαν το κρεμασμένο που ζητά περισσότερο σκοινί για να κρεμαστεί», για να προσθέσει: «Η επιμήκυνση του μνημονίου ισοδυναμεί με παράταση της ύφεσης και των ολέθριων επιπτώσεών της στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.