ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΟΥΡΙΔΗ

Το άκουσμα της λέξης «μέτρα» μαζί με τη λέξη «τρόικα» για τους περισσότερους ασφαλισμένους, ασθενείς, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, άνεργους  πολίτες σημαίνει και άλλες περικοπές και άλλες δυσκολίες. Ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων όχι μόνο δεν έχει τελειωμό αλλά, από ότι φαίνεται δεν έχει και όρια. Εκεί που λες ότι δεν μπορεί να επιδεινωθεί περισσότερο η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στο τραπέζι πέφτουν μέτρα που μετατρέπουν το «κοινωνικό κράτος» σε αφηρημένη έννοια. Οι πληροφορίες θέλουν ένα από τα μέτρα που συζητείται να βάζει «νυστέρι» στην περίθαλψη των ασθενών. 1500 ευρώ το χρόνο για φάρμακα, γιατρούς και νοσηλεία είναι σε κάθε περίπτωση συμβολικό ποσό.

Οι μισθοί έχουν μειωθεί, οι συντάξεις το ίδιο, η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε ορισμένες περιπτώσεις αυξήθηκε. Αν το μέτρο αυτό υλοποιηθεί και αφορά σε όλους τους ασφαλισμένους, ακόμη και εκείνους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας τότε δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα βρεθούν στο χείλος του γκρεμού.

Καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικοί, μεταμοσχευθέντες, η λίστα των ανθρώπων με σοβαρές ή ανίατες παθήσεις είναι ατελείωτη και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και εκείνους που θα χρειαστούν εκτάκτως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η οποία θα ξεπερνάει τα 1500 ευρώ.

Μια επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα κοστίζει από τα μισά μέχρι και τα διπλάσια από αυτά, αν τώρα αντιμετωπίζεις ένα χρόνιο πρόβλημα, θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη ή...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.