ΚΟΣΜΟΣ

Η ΑΦΡΙΚΗ ΓΕΡΝΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Παρότι το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της είναι νεαρής ηλικίας,  η Αφρική... γερνάει με ρυθμούς γρηγορότερους από αυτούς των αναπτυγμένων χωρών.

Σύντομα δε, θα έρθει αντιμέτωπη με την πρόκληση της φροντίδας των ηλικιωμένων κατοίκων της όπως προκύπτει από μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών της Γαλλίας.

Σήμερα, το 40% του πληθυσμού της Αφρικής έχει ηλικία μικρότερη των 15 ετών έναντι 27% που είναι στο αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Όμως, τα επόμενα σαράντα χρόνια το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω (5,5% του πληθυσμού το 2010) θα διπλασιαστεί σε πολλές αφρικανικές χώρες, αν οι γεννήσεις συνεχίζουν να μειώνονται με τους σημερινούς ρυθμούς, αναφέρεται στη μελέτη.

Το Ινστιτούτο προειδοποιεί πως «η δημογραφική γήρανση θα αυξάνεται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή των αναπτυγμένων χωρών».

Ο αριθμός των ηλικιωμένων θα τετραπλασιαστεί στην Αφρική ανάμεσα στο 2010 και το 2050, από 56 σε 215 εκατομμύρια, περίπου όσοι και στην Ευρώπη (241 εκατομμύρια). Η αφρικανική ήπειρος θα φτάσει να έχει 22,5 εκατομμύρια 80χρονους ή και μεγαλύτερους, πέντε φορές περισσότερος απ'ότι σήμερα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.