ΚΟΣΜΟΣ

ΜΕΣΩ...TWITTER Ο ΤΣΑΒΕΣ ΕΝΗΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ

Έσβησε η πυρκαγιά σε μια από τις τρεις δεξαμενές σε μεγάλο κρατικό διυλιστήριο της Βενεζουέλας στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη το Σάββατο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 48 άνθρωποι. 

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας  Ούγκο Τσάβες, μέσω του Twitter.

«Τελευταία είδηση: αυτήν την στιγμή, η πυρκαγιά στη δεξαμενή 200 του Αμουάι έσβησε», γράφει ο Τσάβες στον λογαριασμό του στο Twitter. Και προσθέτει ότι «η επιχείρηση πυρόσβεσης στη δεξαμενή 203 πάει καλά και έχουν φτάσει στο 75%. Οι ηρωικοί πυροσβέστες της PDVSA (της εταιρίας που διαχειρίζεται το διυλιστήριο) συνεχίζουν να δίνουν μάχη», προσθέτει ο Τσάβες.

«Τώρα επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην δεξαμενή 204», συνεχίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν «με τη βοήθεια του Θεού» να σβήσουν τη φωτιά.

Όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, η πυρκαγιά ξέσπασε στο χώρο αποθήκευσης υγρών καυσίμων εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου. Από την έκρηξη που σημειώθηκε, η φωτιά έφτασε σε τρεις από τις εννιά δεξαμενές του διυλιστηρίου.

Οι μισοί από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη της Εθνοφρουράς που είχαν αναλάβει την ασφάλεια του διυλιστηρίου.

Ο πρόεδρος Τσάβες κήρυξε τριήμερο πένθος και ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.