Neo

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ «ΑΝΑΝΕΩΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Μία ενδιαφέρουσα διαχωριστική γραμμή στην ανθρωπογεωγραφία της ΔΗΜΑΡ παρατηρείται καθώς περνά ο καιρός και το κόμμα του Φώτη Κουβέλη βρίσκει τον πολιτικό βηματισμό του ως κόμμα που μετέχει στην κυβέρνηση.

Την ώρα, δηλαδή, που μεταξύ των παλιών στελεχών του ΣΥΝ, των πάλαι ποτέ μελών της «Ανανεωτικής Πτέρυγας», επικρατεί μεγάλη ανησυχία για τα μέτρα που θα αναγκαστούν να στηρίξουν, οι «όψιμοι» στο κόμμα, που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ευρύτερα από το χώρο της Κεντροαριστεράς, αντιμετωπίζουν τα μέτρα, αλλά και τις κυβερνητικές ευθύνες σαν… έτοιμοι από καιρό.

Ενώ, δηλαδή στελέχη όπως ο Σπύρος Λυκούδης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης κ.α. αισθάνονται «κουμπωμένοι» με τα όσα ακούνε στις τηλεοράσεις ότι… συζητούνται μεταξύ Στουρνάρα-τρόικας, «μονόδρομο» θεωρούν τα μέτρα –και ως εκ τούτου, δεν έχουν κανέναν συνειδησιακό πρόβλημα με αυτά- οι «εκσυγχρονιστές» της ομάδας της «Μεταρρύθμισης», Νίκος Μπίστης, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Στέφανος Μανίκας, αλλά και ο καθηγητής –και βουλευτής πια της ΔΗΜΑΡ- Γιάννης Πανούσης.

Μια κατηγορία από μόνοι τους είναι οι δύο βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Οδυσσέας Βουδούρης. Έχοντας… μπουχτίσει τόσα χρόνια, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, να ψηφίζουν άγρια μέτρα, αμφότεροι διαμηνύουν ότι δεν ξέρουν τι θα κάνουν στην ψηφοφορία, αν τελικά η δέσμη των μέτρων ύψους 11,5 δισ. είναι τόσο σκληρή όσο ακούγεται και γράφεται…

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.