ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Συλλαλητήριο  στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής διαμαρτυρόμενοι για την μετατροπή των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. στη Θράκη σε κέντρα προσωρινής κράτησης αλλοδαπών πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα κάτοικοι από Κομοτηνή,  Ξάνθη αλλά και από τις γύρω περιοχές.

Οι φορείς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση έκαναν λόγο για ηχηρό μήνυμα που ήθελαν να στείλουν προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Οι θεσμικοί φορείς και πολίτες της Θράκης, που αντιδρούν στην κατάργηση των σχολών αστυφυλάκων σε Ξάνθη και Κομοτηνή και τη μετατροπή τους σε κέντρα φύλαξης παράνομων μεταναστών, ζητούν από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πλατεία της Κομοτηνής, τόσο ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Άρης Γιαννακίδης, όσο οι δήμαρχοι όλων των Δήμων των δύο νομών, οι μητροπολίτες Ξάνθης, Μαρώνειας και Κομοτηνής και Αλεξανδρουπόλεως, μαζί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων ζήτησαν από την Πολιτεία την άμεση ανάκληση της απόφασης. Τόνισαν την ανάγκη ν' ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινωνιών και υπογράμμισαν την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας των σχολών που -μεταξύ άλλων- τονώνουν την τοπική οικονομία.

Για αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί προγραμματίζεται ταξίδι στην Αθήνα της Συντονιστικής Επιτροπής,  εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιοχών της Θράκης και τοπικών βουλευτών για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους και να ενημερωθούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με τη  συντονιστική επιτροπή αγώνα που έχει δημιουργηθεί, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, οι πολίτες της Θράκης, ενωμένοι διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα τετελεσμένα της μετατροπής των Σχολών Αστυνομίας της Θράκης σε Κέντρα Κράτησης Παράνομων Μεταναστών.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.