ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής  ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες με σχετικό αίτημα που διαβίβασε σήμερα στη Βουλή για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας αντιποίησης Αρχής.  

Το εν λόγω αίτημα υποβλήθηκε αυθημερόν με αφορμή τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου για τα θλιβερά επεισόδια τα οποία διαδραματίστηκαν σε βάρος μεταναστών μικροπωλητών στη λαϊκή αγορά της πόλης.

Την…ίδια τύχη με ανάλογο αίτημα αναμένεται να έχει και η δικογραφία που αφορά στα γεγονότα σε πανηγύρι της Ραφήνας με πρωταγωνιστές επίσης βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η συγκεκριμένη δικογραφία αναμένεται να διαβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αύριο ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας και –όπως εκτιμάται- θα ακολουθήσει η αποστολή της στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι ήδη για την υπόθεση του Μεσολογγίου καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή δύο άτομα –φίλοι του τοπικού βουλευτή για «αντιποίηση Αρχής, κατά συναυτουργία», ενώ σε διαθεσιμότητα τέθηκε και ο αστυνομικός φρουρός που είχε παραχωρηθεί για την ασφάλεια του Κώστα Μπαρμπαρούση, αφού προέκυψαν στοιχεία για συμμετοχή του στις επιλήψιμες δραστηριότητες του βουλευτή. Ο αστυνομικός φρουρός παραπέμπεται με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στο πειθαρχικό, κατηγορούμενος για αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης.

Πάντως, σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο εν λόγω αστυνομικός αρνήθηκε τη συμμετοχή του στα γεγονότα υποστηρίζοντας ότι μοναδικό του καθήκον ήταν η φύλαξη του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση.

Συζήτηση και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Το θέμα της συμπεριφοράς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εντός κι εκτός βουλής αναμένεται να απασχολήσει και την επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Στη συζήτηση θα μετέχουν και βουλευτές της Χ.Α.

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΧΑΣΤΟΥΚΙ-ΧΑΔΙ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ | Matrix 24 13/09/2012

    […] ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.