ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ;

Η αξιοποίηση τριάντα κτιρίων που στεγάζουν ελληνικές πρεσβείες, προξενεία και προξενικές κατοικίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, περιλαμβάνεται στο συνολικό σχεδιασμό δράσεων για την εκμετάλλευση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Εθνος της Κυριακής, πρόκειται για ακίνητα αξίας που παραμένουν κενά και η συντήρησή τους επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό κουμπαρά. Κάποια μάλιστα θεωρούνται κτίρια - φιλέτα καθώς βρίσκονται σε ακριβές περιοχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προξενική κατοικία στο Λονδίνο, ένα κτίριο 115 ετών βικτοριανού ρυθμού στην πανάκριβη περιοχή Holland Park που ανήκει στο υπουργείο Εξωτερικών και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα μπορούσε να ενοικιαστεί για 30.000 ευρώ το μήνα ή να πωληθεί για περισσότερα από 15 εκ. ευρώ.

Μεγάλης εμπορικής αξίας είναι και το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, ένα υπέροχο αρχοντικό του 19ου αιώνα, αλλά και το ακίνητο στο Παρίσι, στην περιοχή κοντά στο δάσος της Βουλόνης. Τη λίστα συμπληρώνουν κτίρια αξίας στο Βελιγράδι, τη Σμύρνη, τις Βρυξέλλες, τη Ρώμη και τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων θα μπορούσε να αποφέρει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία. Πάντως αντίστοιχες απόπειρες στο παρελθόν σκόνταψαν στο σκόπελο της γραφειοκρατίας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.