ΚΟΣΜΟΣ

ΕΣΒΗΣΕ ΚΕΡΑΚΙΑ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

Τα 70α γενέθλια του γιόρτασε σήμερα ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, -ανάμεσα σε φίλους και πολιτικούς αντιπάλους- σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γερμανικό Θέατρο.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έκανε λόγο για έναν «από τους αρχιτέκτονες της επανένωσης της Γερμανίας και της σταθεροποίησης της Ευρωζώνης» και αναφέρθηκε στα σχεδόν 40 χρόνια αδιάλειπτης κοινοβουλευτικής παρουσίας του κ. Σόιμπλε.

Ευχές στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών έδωσε και η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία άρχισε την ομιλία της με την φράση «Βόλφγκανγκ, φίλε μου» και αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για την ενίσχυση της ενωμένης Ευρώπης:  «Ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση στον κατάλληλο χρόνο. Βλέπει την ενωμένη Ευρώπη ως το μέλλον της Γερμανίας», κατέληξε η κυρία Λαγκάρντ, η οποία συναντήθηκε και με την Γερμανίδα Καγκελάριο, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση του Τύπου.

Στο Γερμανικό Θέατρο βρίσκονταν σήμερα σχεδόν όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, οι Πρόεδροι των Πρασίνων Κλαούντια Ροτ και Τζεμ Εζντεμίρ.

Ο πρώην Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ ακύρωσε την παρουσία του, ενισχύοντας τις φήμες που θέλουν τις σχέσεις των δύο ανδρών να παραμένουν ψυχρές από την εποχή του οικονομικού σκανδάλου του CDU, στο οποίο φέρονταν ως εμπλεκόμενοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.