ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΚΡΙΣΗ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού Επίτροπος Λεβαντόφσκι: «Η σκιά της κρίσης στην ευρωζώνη βαραίνει πάνω στη διαπραγμάτευση του νέου προϋπολογισμού της Ε.Ε.»

«Tα σχέδια διάσωσης έχουν αντίκτυπο στον κοινοτικό προϋπολογισμό, υποστηρίζει ο Επίτροπος Λεβαντόφσκι», σημειώνει το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Europolitique, το οποίο αναφέρει ότι τα χρήματα που έχουν καταβληθεί για τα πακέτα διάσωσης των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες έχουν καταστήσει τις δαπάνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολύ λιγότερο δημοφιλείς.

Επομένως, συνεχίζει η Europolitique, θα είναι δύσκολο να υπάρξει συμφωνία μέχρι τα τέλη της χρονιάς ανάμεσα στους «27» και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τις πολυετείς δημοσιονομικές προοπτικές (2014- 2020). Παρά τη διαπίστωση αυτή, ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού Λεβαντόφσκι εξήγησε χθες σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι οι διαφορές που υφίστανται ανάμεσα στις απόψεις των μερών δεν είναι «τόσο μεγάλες όσο περιγράφονται» και ότι «θα ήταν ανεξήγητο εάν τελικά δεν βρεθεί πεδίο συνεννόησης.

Η σκιά της κρίσης στην ευρωζώνη, που απειλεί πάντα την Ελλάδα και την Ισπανία, βαραίνει πάνω στη διαπραγμάτευση του νέου προϋπολογισμού της Ε.Ε. «Από πλευράς του φορολογουμένου, ο ΕΣΜ αποτελεί επίσης ένα είδος επιβάρυνσης. Αυτό είναι το πρόβλημα», σημείωσε ο Επίτροπος επισημαίνοντας πως «αυτό καθιστά πιο δύσκολη την έγκριση των δαπανών της Ε.Ε. παρά το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός είναι πολύ μετριοπαθής σε μέγεθος».

Ο Επίτροπος αναμένει μια πολύ ζωηρή συζήτηση όταν θα δημοσιοποιηθούν συγκεκριμένα νούμερα, στα τέλη Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.